×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Satsning på dricksvattnet tas bort

2011-09-29, Tidningenvision.se

Flera kommuner har det senaste året haft stora problem med parasiter i vattnet. Trots det skär regeringen ner Livsmedelsverkets anslag för arbete med landets dricksvatten.

Regeringen tar bort sju miljoner som använts för nationell dricksvattensamordning och frågor om miljöpåverkan från livsmedelsproduktion. Anslaget har funnits de tre senaste åren.

– Det blir mindre rörliga pengar för att satsa på projekt och för att ta fram viktiga underlag, säger Jan Movitz, Livsmedelsverkets ställföreträdande generaldirektör, till TT.

Under senare tid har flera kommuner haft stora problem med dricksvattnet. I Östersund fick mer än 12 000 personer magproblem sedan parasiten cryptosporidium letat sig ut i dricksvattensystemet. I Skellefteå avled en 17-årig pojke nyligen i sviterna av en lunginflammation. Han hade drabbats av en parasit från det kommunala dricksvattnet och föräldrarna har även anklagat kommunen för sonens död.

Jari Hiltula, miljöchef i Östersund, är förvånad över att regeringen drar in pengarna.

– Det är lite underligt att man tar bort anslagen när de vattenbaserade smittorna tycks bli fler. I Sverige utfärdas det i genomsnitt ett kokningsförbud i veckan och det är viktigt att ha samsyn och samarbete runt sådana här frågor tycker vi, säger han till Östersunds-Posten.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum