×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Församlingspedagog kvar som eget yrke

2011-09-15, Tidningenvision.se

Församlingspedagog kommer även i fortsättningen att vara ett eget yrke inom Svenska kyrkan. Så lyder ett förslag från kyrkokansliet som går på tvärs med den så kallade EFU-utredningen.

Utredningen om de kyrkliga utbildningarna som kom för fyra år sedan föreslog bland annat att församlingspedagog skulle försvinna som eget yrke. I stället skulle diakonyrket få två inriktningar, antingen mot omsorg eller mot undervisning.
Men nu föreslår kyrkokansliet att man behåller församlingspedagog som eget yrke och ger utbildningen en tydlig profil mot undervisning av barn och unga.

Till Kyrkans tidning säger Sheila Malik, som har lett utredningsarbetet, att om kyrkan ska satsa på barn och unga måste yrkesgruppen finnas kvar.

Vidare föreslås att diakoner ska ha antingen högskoleexamen med inriktning mot vård- och hälsovetenskap, psykologi eller socialt arbete. Examen som socionom och sjuksköterska föreslås vara likvärdiga alternativ.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum