×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Han har basat i tre kommuner

2011-10-12, Tidningenvision.se

Att kommunchefer byter kommun är inte ovanligt. Jerker Parksjö, nu kommunchef i Arboga, har basat över tre olika kommuner.

Efter 13 år som kommundirektör i Eskilstuna slutade Jerker Parksjö. Han fick ett avgångsvederlag på 1,7 miljoner även om han på pappret sade upp sig på egen begäran.

– Jag kände mig färdig med Eskilstuna. Att vara kommunchef är som vilket jobb som helst, ibland vill man byta, säger han.

Han bor fortfarande kvar i Eskilstuna men har pendlat till först Nynäshamn, där han var kommunchef i drygt två år, och nu till Arboga där har varit i ett halvår.

– Min känsla är att det har blivit vanligare att kommunchefer inte behöver bo i kommunen utan kan pendla. Framförallt i Stockholmsregionen är kommungränser inte lika viktiga.

Tidningen Visions undersökning visar att det händer att det blir förtroendeklyftor och konflikter i kommuner där kommunalråd eller politisk majoritet byts ut. Jesper Parksjö har själv inte varit med om något maktskifte när han varit chef.

– Jag tror egentligen att höga chefer var mer utsatta för 15 år sedan. Speciellt inom landstingen där direktörer plockades från näringslivet och som hamnade i en politiskt styrd organisation. Då kunde det bli en del krockar.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum