×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tusentals utan plats på äldreboende

2011-11-22, Tidningenvision.se

Över 3 000 personer som har beviljats plats på äldreboende har inte fått plats inom rimlig tid. Därmed har kommunerna inte uppfyllt sina skyldigheter, enligt Socialstyrelsen.

Lagen säger att den som har blivit beviljat en plats på vård- och omsorgsboende ska få den skyndsamt. Om kommunen inte tar fram en plats inom tre månader måste det rapporteras till Socialstyrelsen.

Under de tre första kvartalen i år har ungefär 3 400 äldre inte fått ett lämpligt boende trots att de har bedömts vara i behov av det, uppger Sveriges Radio Ekot. Förra året var antalet runt 6 000 personer.

– Det är en rättsförlust, en brist som är allvarlig, säger Gert Alaby på Socialstyrelsen till radion, och menar att hjälpbehoven ofta är stora när man får ett beslut om plats på äldreboende.

– Då är man också beroende av att insatsen verkställs snabbt.

Per Nylander på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, försvarar kommunerna.

– Det räcker ju att en kommun har fullt på sina särskilda boenden och att det på kort tid uppstår behov av att ett antal personer också behöver plats, säger han till radion.

Men kommunerna är skyldiga att planera sin äldreomsorg.

– Det är uppenbart att man inte har gjort det, säger Gert Alaby.

Socialstyrelsen kan anmäla kommuner som dröjer allt för länge med att skaffa fram utlovade platser till förvaltningsrätten, som kan ge den ansvariga kommunen en straffavgift.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum