×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt avtal ger chefer betalt för beredskap

2011-11-03, Tidningenvision.se

Enhetscheferna inom omsorgen i Växjö kommun har tecknat ett lokalt avtal om beredskap. Framöver ska chefer som står i beredskap få ett lönetillägg på upp till 1 900 kronor i månaden.

Många av enhetscheferna i Växjö kommuns omsorg har ständigt varit beredda på att deras personal kan ringa när som helst om något oförutsett inträffat i verksamheten på kvällar och helger. Men de har inte haft något lokalt avtal som ger dem betalt för att de står i beredskap.

Fackförbundet Vision, med avdelningsordförande Carina Ek, har länge drivit på för att få till ett avtal och nu är det äntligen på plats.

Med det nya avtalet får enhetscheferna ett tillägg på månadslönen beroende på hur ofta de har beredskap. De som står i beredskap var sjätte vecka får 1 900 kronor och de som har var 20:e vecka får 550 kronor.

Beredskapen ska löpa på en vecka i taget och cheferna får också en ledig dag på betald arbetstid i anslutning till sin beredskapsvecka.

–Jag tycker det här är bra, nu ska cheferna få betalt för det de gjort gratis fram tills nu, säger Carina Ek.
Om det händer något så att cheferna måste gå in och jobba har de två timmar på sig att komma till jobbet. Tiden de arbetar har de rätt att ta ut i ledighet på betald arbetstid.

I förhandlingarna krävde Vision att de chefer som jobbar under beredskapen även skulle få övertidsersättning. Men det gick inte arbetsgivaren med på eftersom enhetscheferna har löst in sin övertid mot ett lönetillägg på 1 500 kronor i månaden. Den summan har dock aldrig räknats upp och nu har fack och arbetsgivare enats om att se över den ersättningen under 2013.

Carina Ek är glad över att avtalet är klart i Växjö men hon tror att problemet med obetald beredskap finns kvar på många andra håll.

–Våra chefer utnyttjas runt om i landet genom att man inte schemalägger beredskapen, säger hon.
 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum