×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner med få företag lever farligt

2011-11-29, Tidningenvision.se

Många kommuner är alltför beroende av ett eller ett par företag och riskerar att drabbas hårt vid en konjunkturnedgång. Det visar en ny studie om sårbara kommuner.

Problemen är störst i Örebro län. Där är hälften av kommunerna extra sårbara. Även i Kalmar, Värmlands och Västmanlands län löper en stor del av kommunerna risk att drabbas hårt om sysselsättningen går ned vid orternas dominerande företag. Det visar en kartläggning av Tillväxtverket och Svenskt Näringsliv.
 
Bedömningen grundar sig inte bara på hur stor del av jobben i kommunen som finns i det dominerande företaget. I den rangordning som gjorts väger man också in arbetsmarknadssituationen på orten, möjligheterna till pendling och förutsättningarna för företagande, det vill säga möjligheterna att ersätta förlorade privata jobb med nya.
 
De tio mest sårbara kommunerna är enligt rangordningen Hofors, Hällefors, Filipstad, Olofström, Oxelösund, Fagersta, Ljusnarsberg, Skinnskatteberg, Sandviken och Emmaboda. I flera av de kommunerna sysselsätter ett företag en stor del av alla anställda, samtidigt som kommunen har hög arbetslöshet.
 
Förslag på hur kommunerna ska minska sårbarheten är bland annat att underlätta för fler personer att bli företagare. Till exempel förbättras förutsättningarna för små företag om kommunen har en bra infrastruktur när det gäller informationsteknologi, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet i en kommentar.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum