×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jobb i stället för socialbidrag i Sigtuna

2011-11-14, Tidningenvision.se

Genom att anställa alla arbetslösa med socialbidrag räknar Sigtuna kommun med att på sikt spara 10 miljoner kronor.

Cirka 160 personer i Sigtuna som har försörjningsstöd ska nästa år få en tolv månaders anställning i kommunen.  Alla förvaltningar i kommunen ska vara med och ordna platser, och tanken är att de som har bidrag ska få så bra meriter att de etablerar sig på arbetsmarknaden. Målet är att de under året ska komma vidare till andra jobb.
 
Bakgrunden till satsningen, som Sigtuna kallar Sveriges största kommunala arbetsmarknadspolitiska projekt, är att kostnaderna för socialbidrag har ökat kraftigt.
 
Kravet på dem som får jobben är att de anmäler sig till arbetslöshetsförsäkringen. De som inte hittar något nytt jobb efter tolv månader kommer därigenom att ha kvalificerat sig för a-kassan, och får ersättning därifrån istället för socialbidrag.
 
Enligt den styrande majoritetens budgetsförslag kostar satsningen 35 miljoner kronor. Men kommunen räknar med att på tre år spara minst 10 miljoner kronor netto på grund av att kostnaderna för försörjningsstöd minskar.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum