×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åklagare utreder avknoppning

2011-11-28, Tidningenvision.se

Åklagare ska nu utreda om politikerna i Stockholmsstadsdelen Enskede-Årsta-Vantör begick brott när de sålde två hemtjänstdistrikt och fyra förskolor till underpris.

Vantörs hemtjänst AB fick 2008 ta över driften av två hemtjänstdistrikt i södra Stockholm. Bolaget som ägdes av två hemtjänstchefer fick betala 69 500 kronor vilket motsvarade värdet för inventarierna i lokalerna. Bolaget fick ta över cirka 300 brukare och två år efter försäljningen gjorde företaget en vinst på flera miljoner.

Regeringsrätten har redan tidigare slagit fast att avknoppningarna av hemtjänsten och förskolorna var olagliga. Det totala värdet överstiger klart det pris de som tog över betalade, och därmed har Stockholms stad brutit mot kommunallagens regler som förbjuder individuellt riktat stöd till en enskild näringsidkare.

Miljöpartisten Jonas Eklund polisanmälde stadsdelsnämnden för ett år sedan och nu har åklagare inlett förundersökning kring besluten i stadsdelsnämnden, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

– Efter att regeringsrätten konstaterat att det här är olagligt så tyckte jag att även polis och åklagare skulle titta på det. Stockholms stad har ju förlorat många miljoner kronor på de här besluten, säger Jonas Eklund.

Förundersökningen kring hemtjänsten och förskolorna gäller misstänkt grov trolöshet mot huvudman. Frågan är alltså om de ansvariga politikerna i Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna begått något brott. Henrik Ehrenberg (KD) var ordförande i stadsdelsnämnden när besluten fattades.

– De här avknoppningarna skedde enligt det regelverk som var fastställt av Stockholm stad som gällde för alla stadsdelar och förvaltningar i staden. Vi får väl helt enkelt se vad åklagaren kommer fram till, säger han till Ekot.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum