×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF i Rättvik stämmer kommunen

2011-05-25, Tidningenvision.se

När Rättviks kommun beslutade om att införa Lov glömde man att förhandla med berörda fack. Nu stämmer SKTF kommunen för brott mot MBL.

– Det har hänt så ofta att vi och andra fack blir åsidosatta när det gäller MBL. Nu sätter vi ner klacken och markerar att det här inte är okej, säger Tomas Grundell, SKTF-ordförande i Rättvik.

För ett par veckor sedan försenades Lov-processen i Rättvik kommuns politiska instanser sedan det stod klar att inga MBL-förhandlingar hade genomförts med berörda fackförbund.

Dagen innan frågan skulle upp i kommunstyrelsen kallades Kommunal, dock inte SKTF. Tomas Grundell fick i stället läsa om förhandlingarna i lokaltidningen.
– Det är ett uppenbart brott mot MBL, konstaterar han.

Tomas Grundell betonar att han är kritisk mot bristen på respekt för det fackliga medinflytandet – inte mot Lov i sig.

– Nej, men det ska gå rätt till i alla instanser. Det är en fråga om demokrati och rättssäkerhet, säger han.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum