×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritisk chef blir av med jobbet

2011-05-11, Tidningenvision.se

Chefen för kvinnokliniken på Sundsvalls sjukhus var öppet kritisk mot besparingar och låg bemanning. Nu får han sluta.

Fakta

Under tolv veckor i sommar kommer förlossningsavdelningen på Sundsvalls sjukhus bara att ha bemanning för att klara två kvinnor med värkarbeten samtidigt. Sammanlagt är 435 kvinnor inplanerade för att föda under den aktuella tidsperioden, vilket motsvarar i snitt fem förlossningar per dygn.
Källa: Sundsvalls Tidning
 

Det har talats om att stänga förlossningsavdelningen på Sundsvalls sjukhus helt under delar av sommaren. Riktigt så illa blev det inte. Däremot kommer kliniken att skära ner på bemanningen ordentligt och det är stor risk att födande kvinnor på kort varsel kommer att behöva skickas till grannsjukhus, skriver Sundsvalls Tidning.

Verksamhetschefen Kenneth Challis har varit kritisk till besparingarna. ”Min ambition har varit att trots mycket stora nedskärningar bibehålla patientsäkerhet utan att försämra den allmänt omvittnade goda arbetsmiljön på KMC. Detta har inte lyckats”, skriver han i den senaste delårsrapporten för kvinnokliniken som Sundsvalls Tidning tagit del av.

I går, tisdag, fick Kenneth Challis lämna sin post. Sjukhuschefen Karin Rapp vill inte kommentera beslutet.
– Det är inget jag vill uttala mig om. Det stannar mellan Kenneth och mig, säger hon.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum