×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun vill tvinga på åldring matlådor

2011-05-12, Tidningenvision.se

Alla med hemtjänst ska ha minst fem matlådor i veckan, säger Härnösands kommun. Men jag vill bara ha tre, säger en 90-årig kvinna. Nu driver kommunen frågan till kammarrätten.

De administrativa kostnaderna blir för höga om den 90-åriga kvinnan bara ska få matlådor tre dagar i veckan, anser Härnösands kommun. Kvinnan, som är liten i maten, överklagade kommunens beslut till förvaltningsrätten och fick rätt. Men nu väljer kommunen alltså att driva frågan vidare, till kammarrätten.
– Personligen anser jag att vi har tagit ett förhastat beslut, säger Ann-Christine Myrgren (S), ordförande i socialnämnden i Härnösand, till SKTF-tidningen.
Hon fortsätter:
– Vi gick på underlaget från förvaltningen. Men jag kan känna att vi borde utrett det här ytterligare.
Härnösand införde 2009 Lagen om valfrihet, LOV, inom hemtjänsten. Målsättningen var bland annat att öka den enskilde medborgaren valfrihet. Ann-Christine Myrgren medger att kommunens agerande delvis går på tvärs med den ambitionen.
– Jag håller med dig. Det här går stick i stäv med införandet av LOV.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum