×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler inspektioner på demensboenden

2011-05-27, Tidningenvision.se

Nya besök står för dörren för en tredjedel av de demensboenden som fick kritik efter Socialstyrelsens inspektion i höstas. Om inte frågetecknen rätas ut riskerar flera kommuner miljonböter.

I höstas gjorde Socialstyrelsen oanmälda inspektioner på 94 demensboenden i 48 kommuner. På 64 boenden, drygt sex av tio, ansåg Socialstyrelsen att bemanningen på natten var för låg för att klara en god vård och omsorg.

Därefter krävdes samtliga kommuner med kritiserade boenden på besked om hur de skulle åtgärda bristerna. Nu har alla svar kommit in och det står klart att cirka två tredjedelar av kommunerna har gjort sin hemläxa och sett över organisationen och i några fall ökat bemanningen. Socialstyrelsen anser dock att frågetecknen kvarstår i en tredjedel av kommunerna.

–I dessa fall kan vi inte riktigt förstå deras svar och vi vill ha ett förtydligande. Därför kommer vi att göra ytterligare en inspektion för att diskutera hur de ser på bemanningen på natten, säger Helena Andersson, inspektör på Socialstyrelsen Region Syd.

Demensboenden i bland annat Karlskrona, Markaryd och Helsingborg kommer inom kort att få besök från Socialstyrelsens inspektörer.

Kurt Persson, ordförande i socialnämnden i Markaryd, ser det som en möjlighet att förklara hur man har skärpt rutinerna på natten.

–Vi har fyra personer som arbetar natt på fem avdelningar. Minst en gång varje halvtimme ska de besöka alla avdelningar och signera i en liggare att de har varit där. Om det finns en lucka i liggaren kommer vi att reagera, säger han.

Men Socialstyrelsen låter sig inte imponeras av detta. På den nya inspektionen vill myndigheten höra hur det går till när fyra anställda har uppsikt över fem enheter.

Om inte Markaryd och de andra kommunerna kommer till rätta med bristerna som Socialstyrelsen har pekat på kan kraftiga böter vänta.

–Jag hoppas och tror att de åtgärder vi har vidtagit ska vara tillräckliga. I annat fall får vi anpassa oss och betala ett eventuellt vite, säger Kurt Persson.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum