×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal kritiserar utbildning i Cosmic

2011-06-10, Tidningenvision.se

Personalen i Landstinget Östergötland upplever att journalsystemet Cosmic har förbättrat tillgängligheten och säkerheten i vården. Men utbildningen får underkänt.

Det är forskare vid Linköpings universitet som har gjort en fallstudie som heter ”Cosmic – syndabock eller frälsare?”. Studien är en del av ett treårigt forskningsprojekt som inleddes 2008.

Införandet och användandet av Cosmic har studerats genom intervjuer, dokumentstudier och observationer på tre vårdenheter. 26 intervjuer har gjorts med tjänstemän, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och läkarsekreterare.
På sin hemsida skriver landstinget att journalsystemet upplevs övervägande positivt även om det kan utvecklas.

De intervjuade tycker att tillgängligheten och säkerheten har ökat genom införandet av Cosmic. Bland annat har vårdpersonalen fått tillgång till patientens vårdhistorik, provsvar, journalanteckningar, remisser och läkemedel. Som positivt nämns också att elektroniska journaler inte tappas bort, något som ibland hände tidigare.

Men det finns också kritik. Samtliga användare som intervjuats tycker att utbildningen i systemet inte håller måttet. Kritiken handlar om innehållet i utbildningsprogrammet. Ett annat problem är att hanteringen av läkemedel upplevs som krånglig och svår att överblicka.
 

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum