×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Diskriminering vanligast på jobbet

2011-02-23, Tidningenvision.se

Om du har blivit diskriminerad är risken stor att det har skett på jobbet. Nästan en tredjedel av de cirka 2 600 anmälningarna som kom in till Diskrimineringsombudsmannen, DO, under 2010 gällde arbetslivet.

Det gjordes fler anmälningar om diskriminering under 2010 än någonsin tidigare. Det visar DO:s årsredovisning, som har lämnats över till regeringen.

Vanligast var anmälningar kring funktionsnedsättning, 956 stycken, följt av etnisk tillhörighet (761), kön (386) och ålder (291).

De vanligaste samhällsområdena för anmälningarna var arbetslivet (763), utbildning (244), sjukvård (169) och socialtjänst (157).

DO och tidigare chefen Katri Linna har fått kritik, både för alltför långa handläggningstider och för att man vunnit för få mål i domstol. Nu kan myndigheten glädja sig åt att antalet pågående ärenden har minskat med 35 procent och att DO under 2010 vann sex av elva öppna avgjordes i domstol.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum