×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions krav: Minst 3,6 procent i löneökningar

2011-12-20, Tidningenvision.se

Vision har nu lämnat över avtalskraven för omkring 100 000 medlemmar i kommuner och landsting. Ett av kraven är att lönerna i genomsnitt ska öka med minst 3,6 procent på ett år.

Vision och Akademikerförbundet SSR lämnade idag tillsammans över sina krav till arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting.

Facken vill ha ett avtal där de genomsnittliga löneökningarna ska vara minst 3,6 procent för medlemmarna. Men precis som tidigare finns det inga individgarantier eftersom lönerna ska sättas individuellt efter samtal mellan chef och arbetstagare.

-Vi ska arbeta stenhårt för att alla medlemmar ska få reallöneförbättringar, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll.

En anledning till att nivån i Visions yrkande ligger högre än industriavtalet som ger 3 procent på 14 månader är att förbundet vill åtgärda löneskillnaderna mellan kvinno- och mansdominerade yrken, branscher och avtalsområden.

–Om vi ska komma åt de strukturella löneskillnaderna så måste vi tillåtas ligga över industrinormen under ett antal år, säger Annika Strandhäll.

För att minska löneskillnaderna kräver Vision också att lönekartläggningar ska göras varje år i stället för vart tredje som lagen kräver.

Ytterligare ett avtalskrav är att alla som är yngre än 40 år ska få längre semester än 25 dagar.

Vision vill också förbättra villkoren för visstidsanställda. Ett yrkande är att de som haft visstidsanställningar i två år hos samma arbetsgivare automatiskt ska få en tillsvidareanställning.

Alla visstidsanställda bör också få en månads uppsägningstid. I dag kan visstidsanställda tvingas jobba kvar under hela tiden som visstidsanställningen pågår, även om man blir erbjuden ett fast jobb under tiden.

Det nya avtalet ska börja gälla från 1 maj 2012.

Hela avtalskravet finns på Visions webbplats.

SKL har ännu inte kommenterat Visions yrkande. Men i sin blogg skrevförhandlingsdelegationens ordförande Ingela Gardner Sundström i fredags att hon är bekymrad över industriavtalets nivå. Hon anser att 3 procent på 14 månader är högt och skriver att många kommuner kommer att få svårigheter med ekonomin under 2012.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb