×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdcentral ställde in löner - stäms av Vision

2011-12-22, Tidningenvision.se

Anställda på en privat vårdcentral i Malmö fick inte ut sin lön när Region Skåne sa upp avtalet med bolaget. Nu har Vision lämnat in en stämningsansökan mot vårdcentralen.

Det var i oktober förra året som Region Skåne med omedelbar verkan sa upp alla avtal med Specialisthälsans familjeläkare i Malmö då verksamheten saknade specialistkompetens inom allmänmedicin och ansågs vara bristfälligt ledd.

Vårdcentralen meddelade sin personal att de tillfälligt skulle arbetsbefrias, men hålla sig tillgängliga för att kallas in att arbeta. Samtidigt slutade bolaget att betala ut löner till de anställda. Tre av dem är Vision-medlemmar.

Nu har Visions förbundsjurist, Mikael Ruukel, lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Han kräver att bolaget betalar cirka 100 000 kronor till var och en av de tre Vision-medlemmarna, avseende bland annat lön, semesterersättning och ekonomiskt skadestånd. Mikael Ruukel skriver i sin stämningsansökan att bolaget har gjort sig skyldigt till kollektivavtalsbrott och brott mot semesterlagen.

Enligt Mikael Ruukel är det ovanligt att arbetsgivare med kollektivavtal inte sköter sig, men menar att Specialisthälsans familjeläkare i Malmö krånglar mycket.

– Det kan bli mycket delgivningssvårigheter misstänker jag. Men i normalfallet skulle man kunna tänka sig att fallet tas upp i Arbetsdomstolen strax före eller strax efter sommaren, säger Mikael Ruukel.

Före dess, i januari, ska två konkursförhandlingar hållas.

– Så mycket annat kan ju hända i det här ärendet.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb