×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Student testar jobbets vardag

2011-12-19, Tidningenvision.se

Ekonomstudenter var först ut i våras . Nu får även studenter som pluggar personalvetenskap möjlighet att komma ut en stund i "verkligheten" med fackets hjälp.

Pia Westberg Larsson pluggar sista året på personal- och arbetslivsprogrammet på Högskolan i Kristianstad. Hon fick häromdagen följa personalspecialisten Angela Axefeldt hack i häl under en arbetsdag på Älmhults kommun. Och det är alltså Vision som har agerat kontaktförmedling.

– Att synka utbildning och teori ihop med verkligheten är något som jag verkligen har efterlyst, så jag nappade direkt när jag fick chansen, säger Pia Westberg Larsson.

Visions tanke är att ge studenter en inblick i arbetslivet.

– Jag hade själv en mentor i yrket när jag pluggade, så jag vet vikten av att komma ut på en arbetsplats. Nu är det pay-back time för mig, säger Angela Axefeldt.

Ett annat syfte med att matcha studenter och yrkesverksamma är att visa att offentliga sektorn är en attraktiv arbetsplats. Och det är något som Angela Axefeldt är en utmärkt representant för. Ett av hennes första egna initiativ när hon började jobbet som personalspecialist för knappt ett och ett halvt år sedan, var att ta fram en folder som bland annat visar kommunen som en attraktiv arbetsgivare. Men Pia Westberg Larsson behöver inte övertalas om den saken.

– Jag gillar kommunens uppdrag och att den har så viktiga verksamheter. Och att kommunens HR-avdelning jobbar brett är viktigt för mig, säger hon.

Angela Axefeldts huvudområde är annars rekrytering. Ja, och så blir det lite arbetsrätt, introduktioner, kompetensförsörjning och marknadsföring. Men olika personalvetare sysslar med olika uppgifter, och Pia Westberg Larsson vill helst jobba med personalutveckling och rehabiliteringsfrågor när hon är klar med utbildningen.

– Men det är nog bra att se andra saker som en personalvetare kan göra. Man kanske halkar in på annat än man först tänkt, säger Angela Axefeldt.

Pia Westberg Larsson håller med.

– Det är jättebra att få en verklighetsförankring och en tydligare bild av hur Angelas uppdrag ser ut. Att det var så brett hade jag inte förstått vid bara en anblick på yrket.

Under sin praktikdag får Pia Westberg Larsson även träffa rehabiliteringsansvariga på personalenheten. Hon testar också det personlighetstest som Angela Axefeldt ibland använder vid rekrytering vid exempelvis chefstjänster, och sitter med vid kommunens stora medarbetarskapsutbildning.

– Oj, det är ju pausgympa nu, utbrister Angela Axefeldt, precis när hon som bäst förklarar hur rekryteringsverktyget fungerar.

Anställda i Älmhults kommun har möjlighet till två korta pausgympapass varje arbetsdag. Pia Westberg Larsson hakar på.

– Det här är definitivt inget vi lär oss i plugget. Men eftersom jag tidigare har arbetat som friskvårdskonsulent är jag van. Och det här är bra.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb