×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Statlig hjälp mot översvämning

2011-12-27, Tidningenvision.se

I en ny rapport pekas 18 områden i landet ut där risken för översvämning är stor. Bland annat Edsbyn, Falun, Haparanda och Göteborg kommer att få statlig hjälp för att ta fram hot- och riskkartor.

Fakta

Följande 18 riskområden pekas ut i MSB:s rapport: Edsbyn, Falun, Göteborg, Haparanda, Jönköping, Karlstad, Kristianstad, Kungsbacka, Lidköping, Lindesberg, Malung, Stockholm, Uppsala, Vansbro, Vännäsby, Värnamo, Älvsbyn, Örebro.
 

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har identifierat 18 områden i Sverige med betydande översvämningsrisk. Det handlar bland annat om Edsbyn, Falun, Haparanda, Göteborg, Jönköping och Karlstad.

Dessa kommuner får nu statlig hjälp att ta fram hot- och riskkartor och riskhanteringsplaner för områden där risken för översvämning är stor.

Hot- och riskkartorna ska vara klara senast i december 2013 och riskhanteringsplanerna senast i december 2015. Arbetet sker i cykler och ska revideras vart sjätte år.

– MSB och länsstyrelserna är ansvariga för det fortsatta arbetet som kommer att ge berörda områden stöd för de risk- och sårbarhetsanalyser de gör, och för det lokala arbetet att minska konsekvenserna av omfattande översvämningar, säger Helena Lindberg, generaldirektör för MSB i ett pressmeddelande.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb