×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterare slår larm i Eskilstuna

2011-12-20, Tidningenvision.se

Socialsekreterarna i Eskilstuna slår larm om sin arbetssituation. Hög arbetsbelastning gör att de går på knäna och nu kräver huvudskyddsombudet omedelbara åtgärder.

Det är en pressad arbetssituation för socialsekreterarna på enheten för ekonomiskt bistånd i Eskilstuna. Vissa har mellan 90 och 100 ärenden på gång och pressen upplevs som stor.

Enligt P4 Sörmland tog huvudskyddsombudet Dariusz Fojt nyligen till Arbetsmiljölagen och dess krav på omedelbara åtgärder för att förhindra skadligt hög arbetsbelastning.

– Det vi kan observera är stressen och sjukskrivningar hos våra kollegor. De orkar inte längre, säger Dariusz Fojt, som anser att det behövs mellan ytterligare 10–20 socialsekretare för att klara arbetsbördan.

Enhetschef Tarja Hyvönen-Sjögren tar enligt P4 Sörmland till sig av fackets kritik. Hon hoppas nu på de redan utlovade extra resurserna för 2102 ska bidra till förbättringar, men tror inte att 10-20 extra personer är realistiskt.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb