×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL: Visions krav är för högt

2011-12-21, Tidningenvision.se

Arbetsgivarna Sveriges Kommuner och Landsting tycker att Vision kräver för mycket när man yrkar på löneökningar på minst 3,6 procent.

–Den begärda löneökningsnivån på 3,6 procent över ett år är mycket högt. Nivån ligger högt över det märke som den konkurrensutsatta sektorn satt, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, i ett pressmeddelande.

Märket som Ingela Gardner Sundström nämner är industriavtalets nivå på 3 procent över 14 månader som blev klart i förra veckan.

I Visions krav på minst 3,6 procent ingår också en del som ska gå till att rätta till strukturella löneskillnader, det vill säga att lönerna är lägre i kvinnodominerade yrken, branscher och avtalsområden.

Ingela Gardner Sundström påpekar att kommuner och landsting har de mest jämställda lönerna på arbetsmarknaden men är tveksam till om parterna inom sektorn på egen hand ska kunna rätta till löneskillnader mellan avtalsområden.

– Hur olika sektorer står sig mot varandra är inte något vi som arbetsgivare i enskild sektor ansvarar för och är därför inte en fråga för avtalsrörelser mellan oss och våra fackliga motparter, säger Ingela Gardner Sundström.

SKL vill helst ha centrala avtal utan några siffror som löper över flera år.

– Det är väntat men olyckligt att yrkandet gäller ett år. Vi vill att kommuner och landsting ska ha möjlighet att arbeta långsiktigt med verksamheten och personalfrågor är en mycket viktig del av det. Med en ettårig planeringshorisont riskerar utvecklingsarbetet att bli mer kortsiktigt, säger Ingela Gardner Sundström.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb