×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL välkomnar lag om äldres rätt att bo ihop

2011-12-20, Tidningenvision.se

Regeringen förbereder en lag som ska ge par rätt att bo tillsammans på äldreboendet. SKL gör tummen upp trots risken för höga kostnader.

Fakta

Regeringsrätten gav i en dom i maj 2010 kommunerna rätt att skilja äldre par åt när bara den ena maken är beviljad plats på äldreboende. Utifrån socialtjänstlagen kan man inte kräva att få fortsätta bo tillsammans på äldreboende om bara en person har blivit sjuk, slog domen fast. I det fall som prövades hade makarna levt tillsammans i 68 år.
Källa: Folkpartiets rapport ”Länge leve kärleken”.
 

 

 

Regeringens lagförslag om att äldre ska ha rätt att bo tillsammans med sin livskamrat fast denne behöver bo på äldreboende är just nu på remiss. Regeringen har tidigare sagt att man hoppas kunna få till en lagändring i juli 2012.

En tung remissinstans, Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, ställer sig nu positiv till lagändringen – trots att det kan innebära högre kostnader för landets kommuner.

–Det är en fråga om värdighet och välbefinnande, säger Anders Knape (M), ordförande för SKL, i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning som Folkpartiet genomförde 2010 hade en knapp tredjedel av landets kommuner på egen hand infört en garanti för äldre par att få fortsätta bo tillsammans.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb