×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL: Rätt att införa fotoförbud

2011-12-19, Tidningenvision.se

Sjukhus har rätt att förbjuda fotografering och filmning i sina lokaler. Det slår Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, fast i sina riktlinjer till landstingen.

Bilder och filmer på nyfödda och patienter som opereras som sprids på sociala medier. Frågan om film- och fotoförbud blev högaktuell under hösten och en rad lansting införde ett förbud att fota och filma i sina lokaler för att skydda personal och patienter.

När landstinget i Västerbotten i oktober införde ett sådant förbud anmälde en frilansjournalist landstingsstyrelsen till Justitieombudsmannen, JO.

Hon hävdade att det strider mot tryck- och yttrandefrihetsförordningen, och att förbudet infördes efter en kritisk granskning i lokalpressen om ett impopulärt budgetbeslut.

Nu slår SKL fast att det är lagligt för landsting att förbjuda fotografering och filmning i sina lokaler. I ett vägledande dokument, som riktar sig till landstingen, konstaterar SKL att sjukhus inte är offentliga platser och att även kommuner har rätt att införa liknande förbud på till exempel skolor.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb