×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen nobbar lag om bemanning

2011-12-16, Tidningenvision.se

Regeringen ställer sig inte bakom oppositionens krav på lagstiftning om hur mycket personal det ska finnas i äldreomsorgen.

När riksdagen i dag debatterade äldreomsorgen sade äldreminister Maria Larsson (KD) att regeringen ska göra allt för att stoppa vanvården inom äldreomsorgen.  Men oppositionens krav på lagstiftning fick inget stöd, skriver SVT:s Texttv.        

-Vanvården i äldrevården kan aldrig accepteras. Regeringen ska reda ut om det finns systemtik i de brister som avslöjats, sade Maria Larsson.                       

I förra månaden lade Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin (MP) fram ett förslag om en lag som skulle tvinga kommunerna att sätta miniminivåer för bemanningen på äldreboenden. Sedan dess har även Socialdemokraterna och Vänsterpartiet anslutit sig till kravet på en tvingande lag.

I debatten krävde Gustav Fridolin besked från regeringen men kravet på bemanning fick inget gehör.

–Det handlar om mer personal och det går inte att utreda fram, sade Gustav Fridolin

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb