×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rätt till heltid skapar problem i arbetsmiljön

2011-12-19, Tidningenvision.se

När Luleå kommun införde rätt till heltid för alla ledde det till allvarliga arbetsmiljöproblem. Nu har facket på ett äldreboende gjort en anmälan till arbetsmiljöverket.

Enligt personalen på Per Hindersagården beror arbetsmiljöproblemen på att rätten till heltid infördes utan att verksamheten fick mer pengar. Det har inneburit färre anställda och fler delade turer.

Kommunals skyddsombud, Lisa Johansson, säger till SVT:s Nordnytt att det skulle behövas minst tre till i personalen för att klara av alla arbetsuppgifterna.

Undersköterskan Marita Juhlin tycker det är bra att alla har fått möjligheten till heltid.  Men eftersom äldreboendet inte fått mer resurser har priset för blivit för högt.

-Vi har folk på förmiddagen och på eftermiddagen men mitt på dagen möts man bara i dörren. Då hinner man inte göra alla göromål som är pålagda oss, vi ska städa, tvätta, dokumentera och beställa - det är massor att göra, säger hon till Nordnytt.

Enhetschefen Birgitta Holmkvist säger till Nordnytt att det är vårdbehovsbedömningar som bestämmer hur mycket pengar boendet får i budgeten. Sedan är det upp till politikerna att tillskjuta mer pengar om det handlar om att anställa mer personal.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb