×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Populära kyrkor stängs efter konflikt

2011-12-23, Tidningenvision.se

De populära fjällkyrkorna i Sälenfjällen stängs tills vidare efter en långvarig konflikt. De anställda kommer sannolikt att behöva sägas upp.

De välbesökta kyrkorna i Sälen och Tandådalen drivs sedan många år av en stiftelse som får bidrag från stiftet i Västerås. Från och med nästa år är det tänkt att den lokala församlingen ska ta över ansvaret för fjällkyrkornas verksamhet. Trots långvariga diskussioner har man dock inte lyckats komma fram till en lösning för hur personalen i fjällkyrkorna ska föras över till den lokala församlingen.

Mycket tyder nu på att fjällkyrkorna tills vidare kommer att vara stängda efter nyår. De anställda kommer sannolikt att få avsluta sina anställningar, enligt Fjällkyrkobladet, Fjällkyrkornas egen skrift.

Fjällkyrkorna ligger organisatoriskt under Västerås stift. Biskopen där, Thomas Söderberg, är dock  tydlig med att verksamheten i Sälenfjällen ska leva vidare. ”För Västerås stift står det helt klart att oavsett hur fjällkyrkoverksamheten organiseras ska den finnas kvar med stöd från stiftet”, skriver han i Fjällkyrkobladet.
 
Frågan om kyrkornas framtid har skapat en stundtals hätsk diskussion och Västerås stift har nyligen varnat en lokal präst för att ha skrivit om konflikten på Facebook. ”Domkapitlet förutsätter att frågan inte aktualiseras igen”, skriver man i en kritik av prästens agerande.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb