×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Många kommuner slår samman lönekontor

2011-12-22, Tidningenvision.se

Nästa år slår fyra kommuner i östra Värmland samman sin lönehantering. Spännande, men pendlingen kommer att märkas i plånboken, menar Ann A Jansson, löneassistent i Karlskoga.

Fakta

Många kommuner slår just nu samman sin lönehantering. Här är några exempel från senare tid:

Skara och Götene slår samman sin lönehantering från 1 januari 2012.

2010 slog Askersund, Lekeberg och Kumla samman sin lönehantering.

I november 2011 slog Knivsta, Tierp och Älvkarleby samman sina lönekontor.

2008 gick Norrköping och Linköping samman om gemensam lönehantering.
 

Det är Kristinehamn, Karlskoga, Storfors och Filipstads kommuner som slår samman sin lönehantering. Även en gemensam politisk nämnd kommer att skapas. Det nya kontoret kommer att placeras i Kristinehamn.

Ann A Jansson, löneassistent och ledamot i Visions avdelningsstyrelse i Karlskoga, är en av dem som berörs av flytten. De flesta på hennes arbetsplats är positiva till sammanslagningen, säger hon.
–Det är spännande. Vi kanske kommer att arbeta lite annorlunda och på en större arbetsplats finns det större möjligheter att specialisera sig.

Hennes tveksamhet rör pendlingen. Ett önskemål bland de löneassistenter som nu kommer att tvingas börja pendla är att man under en övergångstid ska få någon form av reseersättning.
–För mig som är ensam är det mycket pengar att lägga 1 000-1 500 kronor i månaden på pendling, säger Ann A Jansson.

Enligt Ann A Jansson har alla medarbetare på de fyra kommunernas lönekontor erbjudits att följa med till den nya arbetsplatsen.  

Kommunerna tar upp flera skäl till sammanslagningen: personal kan täcka upp för varandra vid frånvaro, anställda kan lära av varandra, det finns större möjligheter att anlita specialister och det kan bli billigare inköp. Sedan tidigare har de fyra kommunerna ett samarbete kring räddningstjänst och överförmyndarverksamhet.


Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb