×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunerna mjölkar allmännyttan

2011-12-01, Tidningenvision.se

Var femte kommunalt bostadsbolag delar ut mer pengar än tillåtet till kommunen. Värst är Svenska Bostäder som i fjol släppte 121 miljoner kronor för mycket till Stockholms stad.

Totalt delade de kommunala bostadsbolagen förra året ut 284 miljoner kronor för mycket, skriver Hem&Hyra som granskat Boverkets siffror över hur mycket allmännyttan ger till sina ägare.
 
Enligt reglerna får utdelningen högst motsvara statslåneräntan plus en procent, vilket i fjol var 3,76 procent. Men det finns inga sanktioner mot dem som överskrider gränsen.
 
I fjol delade var femte bolag ut för mycket pengar. Högst på listan ligger Svenska Bostäder i Stockholm som överskred den högsta tillåtna utdelningen med 121 miljoner kronor, motsvarande 4 257 kronor per lägenhet. Därefter följer Hedemorabostäder och Halmstads fastigheter som delade ut drygt 3 000 kronor för mycket utslaget per lägenhet.  
 
Hyresgästföreningens förbundsjurist P-G Nyström säger till Hem&Hyra att många av bolagen som överför för mycket pengar samtidigt har stora renoveringsbehov.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum