×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Inga siffror i krav på kommunala bolag

2011-12-21, Tidningenvision.se

Vision lämnade i dag avtalsyrkanden för medlemmar som jobbar på kommunala bolag. Yrkandet innehåller inga siffror men Vision kräver reallöneökningar till alla medlemmar.

Avtalskraven berör 7 400 Visionsmedlemmar som bland annat jobbar på elbolag och va-verk. I yrkandet till arbetsgivarorganisationen KFS finns bland annat:

Ökad trygghet för de som är visstidsanställda. Alla som varit visstidsanställda i mer än två år ska få en tillsvidareanställning. Efter ett år ska visstidsanställda omfattas av den årliga lönerevisionen.

Fler semesterdagar till dem som bara har 25 dagar.

Antalet dagar som den anställde får föräldrapenningstillägg ska utökas och kunna tas ut i flera omgångar. Man ska kvalificera sig för föräldrapenningstillägget från första anställningsdagen.

Medlemmarna ska ha tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling.

Medlemmarna ska ha större inflytande över sin arbetstid och arbetets förläggning. Den tid som medarbetaren står till arbetsgivarens förfogande utanför ordinarie arbetstid ska räknas in i den ordinarie arbetstiden.

- Vision vill också förstärka och förbättra den lokala löneprocessen. Sambandet mellan överläggning och avstämning om den nya lönen behöver förbättras liksom chefernas roll, mandat och ansvar. Dialogen mellan chef och medarbetare är grunden för att man ska förstå vilken lön man har, och den måste bli tydligare, säger Visions ombudsman Britta Kärnström.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb