×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hot om böter för dålig skola

2011-12-12, Tidningenvision.se

För första gången har Skolinspektionen beslutat om ett vite mot en kommun. Älvdalen riskerar 300 000 kronor i böter om man inte förbättrar resultaten och tryggheten i skolorna.

Sommaren 2010 krävde Skolinspektionen att Älvdalens kommun rättade till en rad allvarliga brister på två av skolorna. Sedan dess har det inte blivit bättre, snarare sämre, konstaterar Skolinspektionen.
 
Problemen gäller att det förekommer kränkningar av elever på skolorna, att elever inte får särskilt stöd om de behöver det, samt brister i bedömning och betygsättning. Andelen elever som slutar 9:an med godkänt i alla ämnen har på två år minskat från 89 procent till 55 procent. Troligtvis bottnar det i den otrygga skolmiljön, anser Skolinspektionen som nu hotar med ett vite för att få kommunen att åstadkomma förbättringar.
 
Senast 9 maj nästa år ska Älvdalens kommun har rättat till bristerna om de vill slippa böta 300 000 kronor.
 
Det är första gången Skolinspektionen använder sig av vite som ett påtryckningsmedel. Möjligheten infördes när skollagen ändrades i somras.  
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum