×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gamla får allt mindre hemtjänst

2011-12-05, Tidningenvision.se

Äldre får idag betydligt mindre hemtjänst än de fick för nio år sedan. Många får inte så mycket hjälp som de behöver av hemtjänsten, menar professorn Marta Szebehely.

Det är inte bara vårdplatserna på äldreboendena som blivit färre de senaste åren, de äldre som bor kvar hemma får dessutom mindre hemtjänst. Enligt Socialstyrelsen får äldre i genomsnitt 1,5 timme mindre i veckan jämfört med för nio år sedan, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Marta Szebehely, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet, tror inte att hela minskningen kan förklaras med att äldre är friskare längre upp i åldrarna.

–Jag tror att man länge har hoppats på att minskningen beror på minskande behov, men så är det ju faktiskt inte. När man pratar om 80 år och äldre, så är det faktiskt inte en hälsoförbättring som kan förklara den här minskningen, säger Marta Szebehely, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet.

Konsekvensen blir att det i allt större utsträckning är anhöriga som får stå för omsorgen. Enligt Marta Szebehely är det inte säkert att de äldre då får den vård de behöver.

–Det vet vi egentligen inte så mycket om. Men eftersom många äldre vill ha hjälp från den offentliga äldreomsorgen hellre än sina anhöriga, så blir ju anhörighjälpen påtvingad och det är ett problem, säger Marta Szebehely.
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum