×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få har koll på sänkta avgifter

2011-12-23, Tidningenvision.se

Från nyår skärps kraven på försäkringsbolagen som förvaltar tjänstepensionerna och avgifterna sänks kraftigt. Men majoriteten av kommunanställda känner inte till de nya villkoren.

I höstas förhandlade fack och arbetsgivare för kommun- och landstingsanställda fram nya villkor med bolagen som förvaltar tjänstepensioner. Med de nya maxgränserna kommer avgifterna för förvaltning att sänkas med i snitt 62 procent. Enligt OFR (Offentliganställdas förhandlingsråd) innebär det att en 45-åring som tjänar 30 000 kronor i månaden i snitt får 33 000 kronor mer i pensionskapital vid 65 års ålder.
 
Men få känner till förändringen. I en undersökning från pensionsförvaltaren AMF uppger 81 procent av de kommun- och landstingsanställda att de inte vet hur de nya avtalen kommer att påverka tjänstepensionen. Nio procent tror att avgifterna kommer att höjas, och bara två procent tror att de sänks.
 
Undersökningen visar dock att kommun- och landstingsanställda är mer säkra än andra i valet av förvaltare. Drygt 30 procent tycker att avkastningen är viktigast när de väljer, lika stor andel sätter tryggheten i främsta rummet. Bara 15 procent har ingen uppfattning om vad som är viktigast i valet, bland allmänheten är motsvarande andel 28 procent.  
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb