×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bolagschef gav sig själv extra lön

2011-12-28, Tidningenvision.se

I 16 år har vd:n vid West Sweden gett sig själv en trettonde månadslön. Dessutom har han gömt undan kvitton på alkohol som druckits vid representationstillfällen.

West Sweden ägs av 69 kommuner och tre regioner i Västsverige, och har kontor i Göteborg och i Bryssel. Syftet med bolaget, som bildades i början av 90-talet, är att lobba för att Västsverige ska få EU-stöd.

Under de senaste 16 åren har bolagets vd, Kjell Peterson, plockat ut en extra trettonde månadslön varje år på eget initiativ, utan godkännande från styrelsen. Totalt handlar det om nästan en och en halv miljon kronor, visar en granskning som Sveriges Radio Göteborg har gjort.

West Sweden har dessutom ett eget sätt att redovisa representationskostnader och resor. Enligt radions granskning går det inte att se vart taxiresor för tiotusentals kronor har gått eller vem som har bjudits på restauranger och krogar. Däremot går det att se att ledningen för bolaget ofta har träffats på exklusiva konferensanläggningar. Och vid de tillfällena har alkohol i relativt stora mängder ingått. Men på bolagets kontor i Göteborg har bara kostnaderna för mat redovisats medan alkoholnotorna har hamnat på Brysselkontoret.

I dagarna lämnar Kjell Peterson bolaget, och nu har styrelsen för West Sweden beslutat att genomföra en ekonomisk revision av bolaget.

– Vi kommer att göra en djupgående granskning av verksamheten i Bryssel och titta om rutinerna stämmer, hur det ser ut med räkenskaper, fakturor och allt du kan tänka dig, säger Robert Hammarstrand (S), nytillträdd ordförande för West Sweden, till radion.

Samtidigt ifrågasätts nu nyttan med bolaget, som kostar de skattebetalarna i Västsverige 15 miljoner kronor om året.

– Det är mycket som har skett sedan bolaget bildades och det finns god kunskap om EU i dag jämfört med 1992. Göteborg och Västragötalandsregionen har också ett eget representationskontor i Bryssel. Och mot bakgrund av detta får vi se hur West Sweden fungerar i denna nya omgivning, säger Robert Hammarstrand.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb