×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avknoppningar fall för korruptionsåklagare

2011-12-23, Tidningenvision.se

Riksenheten mot korruption tar över utredningen av Stockholms stads försäljning av hemtjänstdistrikt och förskolor till underpriser.

Som Tidningen Vision tidigare har berättat sålde stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör i Stockholm fyra förskolor till en förskolechef i Årsta och två hemtjänstdistrikt till två av cheferna i Vantörs hemtjänstdistrikt. Priserna som köparna fick betala var rejält rabatterade, och efter mellan ett och två år gjorde chefernas respektive bolag vinster på flera miljoner kronor. För en månad sedan inledde åklagare förundersökning om stadsdelsnämndens beslut om försäljning.

Men nu har alltså riksenheten mot korruption tagit över ärendet. Myndigheten utreder inte bara mut- och bestickningsbrott, utan även allvarligare och mer komplexa fall av trolöshet mot huvudman.

– Det gäller när det handlar om personer i ledande ställning som misstänks ha orsakat sin arbetsgivare stor skada, förklarar Alf Johansson, chefsåklagare på riksenheten mot korruption, övertagandet.

Han understryker att ingen ännu är misstänkt för brott, utan en förundersökning har inletts för att se om brott över huvud taget har begåtts.

– Vi ska utreda om verksamheterna har avknoppats till ett mycket stort undervärde och titta på beslutsprocessen, värderingar och det juridiska bakom det hela.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Gå till frågeforum