×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Även Pappers nya avtal ger 3 procent

2011-12-19, Tidningenvision.se

I helgen tecknade även fackförbundet Pappers ett nytt löneavtal. Precis som för facken inom industrin ger avtalet en löneökning på 3 procent under 14 månader.

Avtalet med Skogsindustrierna gäller från 1 februari 2012 till den 31 mars 2013. Uppgörelsen motsvarar en genomsnittlig löneökning på 728 kronor i månaden. Alla medlemmar garanteras 364 kronor. De övriga 364 kronorna läggs ut i en lokal pott.
Avtalet är det första som träffas inom LO:s samordning kring lönekraven för 2011-2012.

–Avtalet är ett bra stöd för de fortsatta förhandlingarna, där vi kommer att kräva en jämställdhetspott och satsningar på de lågavlönade enligt våra tidigare lönekrav, säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin, i ett pressmeddelande.

LO:s styrelse är också positiv till att avtalet uttrycker löneökningen i kronor vilket enligt avtalssekreteraren Per Bardh har stor betydelse för de lågavlönade.

I avtalet förbinder sig Pappers och Skogsindustrierna också att förhindra missbruk av tidsbegränsade anställningar.

– Vi blir första förbundet i den här avtalsrörelsen som får till en skrivning i den här frågan, säger Pappers förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg i ett pressmeddelande.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb