×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Alingsås tackar nej till kyrkans pengar

2011-12-19, Tidningenvision.se

Förra året förmedlade Alingsås kommun gåvor från Pingstkyrkan till fattiga barnfamiljer. I år vägrar man befatta sig med julpengarna.

Förra året delade socialtjänsten i Alingsås ut 140 000 kronor i form av presentkort till fattiga barnfamiljer, pengar som Pingstkyrkan samlat in. Även i år har Pingstkyrkan samlat in pengar men socialtjänsten vill inte längre förmedla pengarna.
–Det är helt enkelt så att myndighetsutövning som socialtjänsten ska bedriva inte ska blandas med välgörenhet, säger Arne Wiik, socialchef i Alingsås kommun, till Sveriges Radio Göteborg.

Arne Wiik menar också att det var fel av kommunen att förmedla pengarna förra året. I stället för att vända sig till kommunen uppmanar socialchefen kyrkan att starta egen diakoniverksamhet.

Andra kommuner resonerar inte på samma sätt. Enligt SVT delar Varbergs kommun ut insamlade matkassar till behövande.
 

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb