×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårdare regler införs i demensvården

2011-08-15, Tidningenvision.se

Lagens krav på hur kommunerna ska sköta demensvården räcker inte. Det anser Socialstyrelsen som efter flera fall av vanvård nu ska ta fram hårdare regler för att tvinga kommunerna att höja kvaliteten.

Under hösten förra året gjorde Socialstyrelsen oanmälda inspektioner på 94 demensboenden i 48 kommuner. Slutsatsen blev att 64 boenden, drygt sex av tio, hade för låg bemanningen för att klara en god vård och omsorg.
 
Inspektionerna gjordes efter ett reportage i SVT där det avslöjades att dementa lämnades ensamma och inlåsta nattetid på demensboendet Öjagården i Piteå.
 
–Lagens krav på god kvalitet har inte räckt. Regelverket behöver förtydligas, säger avdelningschef Anders Printz, i ett pressmeddelande.
 
Socialstyrelsen ska ta fram bindande regler för kommunernas bemanning av demensvården.  Det kan till exempel vara att bemanningen måste vara tillräcklig för att ingen demenssjuk ska lämnas ensam under någon del av dygnet. Det kan också innebära krav på tillräckligt med personal för att alla demenssjuka ska ges ett meningsfullt innehåll i vardagen.
 
Socialstyrelsen poängterar att riktlinjerna inte bör innehälla krav på exakt antal personal.
 
–Om säkerheten och tryggheten brister ska det inte vara möjligt att gömma sig bakom att man har ett visst antal anställda. God kvalitet hänger på många saker, utöver antal även personalens kompetens, ledarskapet, lokalernas anpassning och hur allvarligt sjuka de äldre i gruppen är, säger Anders Printz.
 
De nya föreskrifterna ska tas fram i nära samarbete med anhöriga, personal och kommuner. De ska vara klara nästa sommar.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum