×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Privat Marie Hettwer

    Foto: Privat Marie Hettwer

  • Mural­målning av den amerikanska konstnären BKFoxx. Foto: Anders Lipkin

    Mural­målning av den amerikanska konstnären BKFoxx. Foto: Anders Lipkin

Varför försvinner så många tavlor?

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Fem frågor till Marie Hettwer, konstutvecklare i Forshaga kommun och projektledare för Värmlands kommuners konstsamlingar.

– Förmodligen för att det inte finns tydliga riktlinjer och inventeringssystem som fungerar. Det krävs både resurser och tid att kontinuerligt uppdatera sin inventering. Konstverk kan försvinna till exempel i en flytt eller vid en omorganisation. Kanske händer det också att folk som slutar tar med sig tavlan de har haft i sitt arbetsrum i många år. Men det har jag egentligen inga belägg för.

Handlar det om rena stölder också?

– Det är nog relativt ovanligt, i alla fall när det gäller kommuner. Jag vet att några landsting har råkat ut för det.

Vad gör ni åt problemet?

– För två år sedan inledde Forshaga kommun med stöd från Region Värmland en förstudie om hur Värmlands kommuner arbetar med sin konst. Nu har det övergått i ett projekt där målet är att alla kommuner ska ha ett fungerande konstdatabassystem. Ett annat mål är att visa upp konsten för skattebetalarna som ju stått för notan.

Hur visar ni upp den?

– Förra året ställde varje kommun ut två konstverk på en konsthall i Karlstad. Nu jobbar jag med en Värmlandskarta där varje kommun får välja ut ett offentligt konstverk. Tanken är att visa upp ett smakprov av den konst som finns i länet.

Har du någon egen favorit?

– Vår muralmålning i Forshaga. Den amerikanska konstnären BKFoxx målade den i samband med festivalen Artscape 2017. Det är en jättestor, fotorealistisk målning av en flicka som matar två vargar. Den är extremt skickligt gjort och lyfter hela skolområdet Lärcenter där den är målad på en fasad.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 5 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 5 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 5 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 5 dagar sedan

Till arkivet

Marie Hettwer

Titel: Konstutvecklare i Forshaga kommun och projektledare för Värmlands kommuners konstsamlingar.
Ålder: 38 år.
Bor: Hus i Karlstad.
Familj: Tvillingar, 10 år gamla.
Bästa arbetsredskap: Datorn, utan den blir det svårt.
Favoritkonstnär: Karin Broos och ­hennes stämningsfulla målningar.

17 000 konstföremål saknas

  • Landets kommuner saknar sammanlagt cirka 17 000 konstföremål. Det handlar om allt från tavlor som hängt på äldreboenden till statyer som stått i kommunhus, visade en granskning som P4 gjorde i vintras.
  • Av 222 kommuner svarade hälften att det saknas tavlor och andra konstföremål. 30 kommuner visste inte hur många konstverk de äger. I de värmländska kommunerna har minst 659 konstverk försvunnit, enligt granskningen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb