×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal ska värna trygghet

2019-06-03

Tidningen Vision nr 4 2019. Anställningsskyddet ska förändras. Det är ingången i den utredning om arbetsrätten som regeringen tillsatt efter över-enskommelsen med Liberalerna och Centern. Uppdraget är bland annat att ta fram förslag på ändringar i LAS som ska ge arbetsgivarna friare händer att välja vilka man ska säga upp vid arbetsbrist.

Men facken och arbetsgivarna har också fått möjlighet att själva komma överens för att undvika lagstiftning. På den privata sidan står man långt ifrån varandra. Där har arbetsgivarna gått ut med krav om fri uppsägningsrätt. Otänkbart för facken.

I den offentliga sektorn är tongångarna annorlunda.

– Det kommer att behöva anställas mycket människor i kommuner och regioner. Det är kompetensförsörjningen som är den stora frågan, inte turordningsreglerna, säger Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

Facken i kommunerna och regionerna har nu inlett förhandlingar med arbetsgivarna. Utgångspunkten är att all personal kommer att behövas men att det krävs nya kompetenser hos anställda framöver, inte minst på grund av automatiseringen. Och för att klara personalbehovet ska man se till att i ett tidigt skede kompetensutveckla anställda så att de kan klara nya arbetssätt. Målet är att ett avtal om hur det ska gå till är klart i september, i god tid innan regeringens utredning är klar.

– Vi kan inte bara luta oss tillbaka och vänta in utredningen eller vad man kommer fram till i den privata sektorn. Vi vill ha en lösning som passar kommuner och regioner, säger Eva-Lotta Nilsson.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  för 3 dagar sedan

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  för 3 dagar sedan

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  för 3 dagar sedan

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  för 3 dagar sedan

Till arkivet

Vad är turordningsregler?

Om arbetsgivare ska säga upp anställda på grund av arbetsbrist måste det ske enligt en turordning. Huvudregeln är att en person med längre anställningstid har företräde till att be- hålla jobbet framför en med kortare tid. De med högst tio anställda kan undanta två personer.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb