×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Rolf Jakobsson drifttekniker

    Rolf Jakobsson drifttekniker

    Vad slänger folk i toaletten?

Vad slänger folk i toaletten?

2019-01-21

Tidningen Vision nr 1 2019. Fem frågor till Rolf Jakobsson på Gryaab, ett kommunalägt bolag som svarar för avloppsvattenreningen i Göteborgsregionen.

– Allt möjligt, kondomer, tamponger, topspinnar och snus. Varje vecka skickar vi 16 ton av sådant som inte hör hemma i toaletten till förbränning. På senare tid har våtservetter blivit ett stort problem.

På vilket sätt?

– För att det ställer till det för oss längre fram i processen. Vi har hjälpgaller, men allting fångas inte upp där, då fastnar våtservetterna i transportskruvarna och trasslar in sig. Till slut blir det totalstopp och ingenting kommer igenom.

Innebär det mycket merjobb för dig och dina kolleger?

– Absolut, vi kan få rensa i flera timmar. Vi försöker komma på lösningar, tidigare var vi tvungna att ringa elektriker, men nu har vi en knapp så att vi kan backa skruvarna och plocka bort skräpet.

Har det blivit värre?

– Ja, just våtservetter är ett ganska nytt fenomen som ökat kraftigt. Nyligen var jag på Ica Maxi och såg att man kunde köpa tre paket för en struntsumma. Många av dem hamnar i toalettstolen.

Hur ska man få folk att skärpa sig?

– Det är svårt. När jag pratar med mina kompisar har de ingen aning om att våtstarkt papper inte ska slängas i toaletten, där ska det bara vara kiss och bajs. På Gryaab har vi visserligen kommunikatörer som försöker upplysa människor, men jag tror tyvärr inte att det räcker.

Artiklar

Kramarna var många, dedikationerna utförliga och kön lång när Stina Wollter signerade sin bok i Uppsala. Foto: Johan Wahlgren

Hon tar kampen mot kroppshetsen

Det blir mycket kramar när Stina Wollter är i farten. Och mycket humor, skärpa och helig vrede när hon blåser till strid mot sjuka skönhetsideal. Nu har Tidningen Visions läsare utsett henne till Årets författare 2018 för boken om sin egen kropp och andras.  2019-01-28

Foto: Jann Lipka

Allt fler har inhyrd kollega

Kommunernas kostnader för bemanningsanställda har tredubblats på fem år. Nu vill facket att man satsar mer på personalen i stället. Tidningen Vision har pejlat läget bland den befintliga personalen. Hur ser man på sina konsultkolleger?  2019-01-21

Zodwa lyckades ta sig ur våldspiralen. Foto: Lasse Nilsson

Fri från våldet

Våld och trakasserier mot kvinnor är ett enormt problem i södra Afrika. I det lilla kungadömet Swaziland är situationen särskilt allvarlig. ­Varannan kvinna har utsatts för våld, främst i hemmet men också på jobbet. Administratören Zodwa lyckades ta sig ur våldsspiralen med hjälp av facket.  2019-01-21

Ulf Elm är kritisk till att så många anställda inte får semesterdagsväxla.  Foto: Mats Samuelsson

Extra ledighet upp i rök

Sedan flera år har anställda i Växjö kommun kunnat semesterdagsväxla, en uppskattad förmån som gett många möjlighet att få några lediga dagar i utbyte mot att de avstår semestertillägget. Men i år kommer ingen av de cirka 2 300 anställda på omsorgsförvaltningen att kunna byta.  2019-01-25

Till arkivet

Rolf Jakobsson

Titel: Drifttekniker.
Arbetsplats: Gryaab, ett kommunalägt bolag som svarar för avloppsvattenreningen i Göteborgsregionen.
Ålder: 37 år.
Bor: Lägenhet i Göteborg.
Familj: Sambo och en son.
Bästa arbetsredskap: Skiftnyckel.

2 200 kilo skräp spolas ner

  • I Göteborgsregionen spolas över 2 200 kilo skräp – som inte hör hemma i toalettstolen – ner varje dag. En stor del är våtservetter och andra typer av våtstarkt papper. Det bryts inte ner, som vanligt toalettpapper, och kan därför orsaka stopp både i hemmen och i pumpstationer och reningsverk.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb