×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

    Madeleine Idh och Sofie Zachrisson. Foto: Privat

Vad gör ni på Instagram?

2019-02-27

Tidningen Vision nr 2 2019. Fem frågor till Sofie Zachrisson och Madelene Idh vårdadministratör Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.

Sofie: – Vi har ett konto som heter Vardadministratoren där vi försöker visa vad en vårdadministratör jobbar med mer än att skriva journaler.

Madelene: – Vårdadministratör är en dold yrkesgrupp i vården, och vi har varit tysta för länge. Det finns yrkesgrupper inom vården som fortfarande inte vet vad vi gör, eftersom det inte alltid syns. Vi ser det här som en kanal att visa att det är människor bakom det som ”händer av sig självt”.

Varför är det viktigt?

Sofie: – Dels för att är ett bristyrke, dels för att inspirera kolleger och studenter till att känna sig stolta över det viktiga arbete vi gör och den kompetens vi har. 

Hur kom ni på idén?

Sofie: – Vi blev tillfrågade av arbetsgivaren att marknadsföra yrket och Höglandssjukhuset. Vi kom då på att skapa ett Instagramkonto för att nå ut lättare.

Får ni aldrig idétorka?

Sofie: – Nej, det händer så många olika saker under en arbetsdag.

Madelene: – Och vi är båda innovativa och har mycket fantasi.

Vad händer nu?

Madelene: – Vi har fått förfrågningar om att inspirationsprata på arbetsplatsträffar på sjukhuset i Jönköping, och att vara med på mässor arrangerade av regionen och kommunerna.

Sofie: – Vi hoppas få jobba med det här länge till. Det är så himla roligt.       

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Fakta

Sofie Zachrisson
Titel: Vårdadministratör.
Arbetsplats: Psykiatriska kliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.
Ålder: 38 år.
Bästa arbetsredskap: Kollegerna.
Instagramkonto jag ­gillar (förutom det egna): Erikashus.

Madelene Idh
Titel: Vårdadministratör.
Arbetsplats: Medicin- och geriatrikkliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö.
Ålder: 35 år.
Bästa arbetsredskap: Post it-lappar.
Instagramkonto jag gillar (förutom det egna): Mammasanningar.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb