×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Privat.

    Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).

– Jag försöker att hålla mig i bakgrunden för att ge dem så mycket privatliv som de kan få. Det kan vara jobbigt nog för dem som det är. Och än har ingen sagt något.

Varför är du med på ronden?

– Det började med att en sjuksköterska på min avdelning tyckte att det var mycket dubbeldokumentation eller att information inte alltid kom in i journalen vid ronder. Det var inte patientsäkert och ledde till att sjuksköterskor skötte mycket administration efter ronderna. Så de frågade mig om jag kunde hjälpa till på något sätt. För mig kändes det självklart.

Så vad gör du?

– Sedan i mars skriver jag daganteckningar/rondsammanfattningar i överläkarens namn, både under föregående sittrond och under själva patientronden.

Vad är bäst med att du är med på ronden?

– Eftersom jag har datorn med mig kan läkarna få snabbare svar om medicin och prover. Dessutom syns jag som medicinsk sekreterare mer i verksamheten. Men största fördelen är att jag gör det jag är bäst på, medan sköterskor och läkare kan ägna mer tid åt patienterna, som de är bäst på.

Kan din kompetens användas i fler uppgifter?

– Eventuellt ska jag sköta protokollföringen på avdelningens arbetsplatsträffar. Och vi håller ögonen öppna för om jag kan ta över andra administrativa uppgifter för att avlasta vårdande kolleger.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Kim Björn

Yrke: Medicinsk sekreterare.
Arbetsplats: Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).
Ålder: 29 år.
Intressen: Brädspel, att sticka och att hänga hemma.
Bor: Lägenhet i Norrtälje.
Bästa arbetsredskap: Google använder jag flitigt. Där kan jag till exempel kolla hur något syndrom stavas, och jag kan förlora mig i DRG-kodning, som jag tycker är så kul.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb