×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

    Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

2019-08-19

Tidningen Vision nr 5 2019. Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.

Personalvetaren Nicole Areskoug började jobba halvtid på God assistans syd när hennes dotter var nio månader. Då var hon på kontoret en dag i veckan (den dagen var barnets pappa föräldraledig) och arbetade resten av timmarna på kvällarna när dottern sov.

– Det var helt fantastiskt att kunna börja på ett nytt jobb på det sättet, säger hon.

I dag jobbar Nicole heltid, trots att hon har två timmars pendlingstid till och från arbetsplatsen. Det är möjligt tack vare att hon kan styra sina arbetstider själv. I dag jobbar hon oftast från klockan 7 till 15 och sedan ytterligare någon timme på kvällen efter att dottern nattats.

– Vi har en superbra ledning som är tydliga med att vi som anställda ska kunna både jobba och vara föräldrar, säger hon.

– För mig betyder det väldigt mycket. Jag älskar verkligen mitt jobb och vill inte behöva välja mellan att jobba heltid och att ha tid för mitt barn. Jag hade aldrig kunnat jobba hundra procent om jag inte haft möjlighet att lägga upp jobbet så här.

Nicoles chef heter Magnus Ivarsson och är vd för God assistans syd. Han sammanfattar sin ledarskapsfilosofi med att det ska vara ”mycket frihet under ansvar och att det ska gå att kombinera jobbet med att ha barn.” Därför får de fyra tjänstemännen på bolaget själva välja helt fritt om de vill jobba hemifrån eller vara på kontoret tisdag till fredag. På måndagarna har de morgonmöten och då är alla på plats. De anställda lägger också fritt upp sina arbetstider (utom måndagar). Det viktiga är att jobbet blir gjort, inte var eller när. Dessutom får helst inga möten som börjar före klockan 9 eller slutar efter klockan 15 bokas in. Inga mejl får heller skickas efter klockan 17.

– Om det börjar plinga till i mobilen när man gått från jobbet förstörs återhämtningen. Det är därför vi har den regeln. Och är det så att det händer något akut under kvällstid tar jag hand om det, säger Magnus Ivarsson.

Han menar att det finns mycket att vinna på att föräldraanpassa arbetsplatsen.

– Fördelarna är att jag får en personalgrupp som trivs och mår bra. Och ju mer frihet jag ger desto mer ger de tillbaks. När det är mycket att göra kavlar alla upp ärmarna utan att tveka.

Han rekommenderar fler att göra som God assistans syd.

– Arbetsgivare som inte gör det lever i det förgångna. Stämpelklocka och stela arbetstider är 90-tal. Man många vill göra karriär trots att de har småbarn, det måste vi inse.  

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Solpanelerna sätts fast med klämmor i falsarna i takplåten på Stuguns kyrka. Därför blir det ingen åverkan på kyrktaket. 
Foto: Ellenor Ågevall

Även äldre kyrkor får kraft från ovan

Alla kyrkor byggda före 1940 har ett speciellt skydd i kulturmiljölagen som säger att man inte får göra några förändringar utan tillstånd. När Västerfärnebo-Fläckebo församling ansökte om att få sätta upp solceller på Fläckebo kyrka 2003 sade länsstyrelsen i Västmanland nej.  2019-08-19

Till arkivet

Så gör God assistans syd

  • De anställda väljer själva om de vill jobba hemifrån eller sitta på kontoret alla de dagar i veckan då inga möten är inbokade.
  • Inga mejl skickas efter klockan 17. Den som jobbar kväll ställer in fördröjning på e-posten.
  • Inga möten börjar före klockan 9 och eller slutar efter klockan 15.
  • Det är frivilligt att övernatta under konferenser. Den som vill kan åka hem och komma tillbaka.
  • De anställda har en friskvårdstimme i veckan som de förväntas ta ut.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb