×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan
Foto: Privat

    Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan Foto: Privat

Vad är en lekplatsdialog?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Fem frågor till Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan.

– När vi ska bygga om en lekplats åker vi ut till skolor och förskolor och träffar barnen som använder lekplatsen. Vid första besöket säger vi: ”Vet ni vad, vi ska bygga om lekplatsen, hur tycker ni den ska bli om ni får bestämma?”

Och får barnen bestämma?

– Ja, vi tar med oss deras förslag tillbaka och matchar dem mot budgeten. Sen återvänder vi och har med oss ett förslag på olika lekredskap där det framgår vad varje sak kostar. Så får de själva föreslå hur pengarna ska användas, varje lekredskaps kostnad dras från budgeten. Och så rangordnar vi, om till exempel sju av åtta vill ha en linbana så kan det bli prioriterat. Så det blir ett tydligt resultat.

Har du fått några riktigt fantasifulla förslag?

– Linbana är populärt. En del vill ha berg- och dalbanor och något barn tyckte att vi skulle bygga en rutschkana under marken där man kom upp på ett annat ställe. Ibland får vi också teckningar på hur man tycker att lekparken ska vara.

Vad är syftet och nyttan?

– Att få nya idéer, att visa vad vi gör i kommunen, och att få barnen att känna delaktighet i projektet. Sedan är det ju också fantastiskt roligt att åka ut och träffa dem. När det är bestämt hur det ska byggas träffas vi en tredje gång och visar och förklarar. När det är dags för invigning bjuds de in att klippa bandet.

Vad har du annars för projekt på gång?

– Jag driver just nu sju olika projekt, alltifrån en stadspark till belysningsprojekt. Jag håller bland annat i budgeten och är platsledare.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Susanna Wallin

Titel: Projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan.
Arbetsplats: Stadshuset i Trollhättan.
Ålder: 39 år.
Bor: I Mellerud och Trollhättan.
Familj: Pojkvän, barn och bonusbarn.
Bästa arbetsredskap: Kollegerna, vi är ett gott gäng som rådfrågar varandra.

Mer medborgardialog

  • Trollhättans stad har också dialogportal på nätet där kommuninvånare kan föreslå hur ombyggnader av lekplatser ska göras.
  • Många kommuner har liknande varianter på medborgardialog. SKL har samlat en mängd exempel på dialogguiden.se. Här finns en beskrivning av olika metoder som medborgarbudget, e-förslag, sms-panel med flera.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb