×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan
Foto: Privat

    Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan Foto: Privat

Vad är en lekplatsdialog?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Fem frågor till Susanna Wallin, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan.

– När vi ska bygga om en lekplats åker vi ut till skolor och förskolor och träffar barnen som använder lekplatsen. Vid första besöket säger vi: ”Vet ni vad, vi ska bygga om lekplatsen, hur tycker ni den ska bli om ni får bestämma?”

Och får barnen bestämma?

– Ja, vi tar med oss deras förslag tillbaka och matchar dem mot budgeten. Sen återvänder vi och har med oss ett förslag på olika lekredskap där det framgår vad varje sak kostar. Så får de själva föreslå hur pengarna ska användas, varje lekredskaps kostnad dras från budgeten. Och så rangordnar vi, om till exempel sju av åtta vill ha en linbana så kan det bli prioriterat. Så det blir ett tydligt resultat.

Har du fått några riktigt fantasifulla förslag?

– Linbana är populärt. En del vill ha berg- och dalbanor och något barn tyckte att vi skulle bygga en rutschkana under marken där man kom upp på ett annat ställe. Ibland får vi också teckningar på hur man tycker att lekparken ska vara.

Vad är syftet och nyttan?

– Att få nya idéer, att visa vad vi gör i kommunen, och att få barnen att känna delaktighet i projektet. Sedan är det ju också fantastiskt roligt att åka ut och träffa dem. När det är bestämt hur det ska byggas träffas vi en tredje gång och visar och förklarar. När det är dags för invigning bjuds de in att klippa bandet.

Vad har du annars för projekt på gång?

– Jag driver just nu sju olika projekt, alltifrån en stadspark till belysningsprojekt. Jag håller bland annat i budgeten och är platsledare.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Susanna Wallin

Titel: Projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan.
Arbetsplats: Stadshuset i Trollhättan.
Ålder: 39 år.
Bor: I Mellerud och Trollhättan.
Familj: Pojkvän, barn och bonusbarn.
Bästa arbetsredskap: Kollegerna, vi är ett gott gäng som rådfrågar varandra.

Mer medborgardialog

  • Trollhättans stad har också dialogportal på nätet där kommuninvånare kan föreslå hur ombyggnader av lekplatser ska göras.
  • Många kommuner har liknande varianter på medborgardialog. SKL har samlat en mängd exempel på dialogguiden.se. Här finns en beskrivning av olika metoder som medborgarbudget, e-förslag, sms-panel med flera.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb