×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anders Ådemo marknadschef
i PiteEnergi. Foto: Privat

    Anders Ådemo marknadschef i PiteEnergi. Foto: Privat

  • I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

    I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

Går det att köra rally i en elbil?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Fem frågor till Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

– Det går alldeles utmärkt, även utan en brummande bensinmotor. Det blir en annorlunda upplevelse när man inte hör motorljudet, det känns hållbart och bra i magen.

Varför ordnar ni ett elbilsrally?

– PiteEnergi är med i ett projekt, Lika bra med celler-i, som handlar om att undersöka hur elbilar klarar sig i det kalla klimatet och sprida budskapet att det funkar bra att ta sig fram även om vi har lite avstånd här i Norrland. Rallyt är ett roligt event och ett bra sätt att sprida kunskap.

Så hur klarar sig elbilarna i vinterklimatet?

– Bra, men det varierar naturligtvis från märke till märke. Batterierna blir allt bättre och bilarna tar sig allt längre på en laddning. Rallyt startade i Luleå och gick 17 mil till Jokkmokk norr om polcirkeln där bilarna laddades och dagen efter 14 mil till Älvsbyn.

När tror du att elbilarna kommer på bred front?

– Vi ser rapporter om att det blir fler för varje år, möjligheten till laddning förbättras stadigt, vilket gör det allt lättare att köra elbil även här uppe i Norrland. Det är tjänster som vi på PiteEnergi levererar både till privatpersoner och företag. Infrastrukturen är en viktig del för att skapa förutsättningar för en elbilsboom. 

Vad kör du själv för bil?

– En hybridbil, en Toyota C-HR. Men jag funderar faktiskt på att köpa en ren elbil. Vi måste alla dra vårt strå till stacken och utvecklingen av elbilar går rasande snabbt.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Anders Ådemo

Ålder: 42 år.
Yrke: Marknadschef.
Arbetsplats: PiteEnergi.
Familj: Fru och två barn.
Bor: Hus i Piteå
Fritid: Fotbollstränare för Piteå IF flickor 04.

Elbilsrallyt

  • Projektet ”Lika bra med celler-i” är ett samarbetsprojekt mellan PiteEnergi, Luleå Energi, och näringslivskontoren i Bodens och Älvsbyns kommuner och biltestföretaget Arctic Falls. Inom ramen för projektet ordnades i februari elbilsrallyt e-GrandPrix Nordic för fjärde gången. I år var världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist, inbjuden gäst.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb