×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anders Ådemo marknadschef
i PiteEnergi. Foto: Privat

    Anders Ådemo marknadschef i PiteEnergi. Foto: Privat

  • I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

    I februari ordnades elbilsrally för fjärde gången med start i Luleå. Foto: Luleå energi

Går det att köra rally i en elbil?

2019-04-09

Tidningen Vision nr 3 2019. Fem frågor till Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

– Det går alldeles utmärkt, även utan en brummande bensinmotor. Det blir en annorlunda upplevelse när man inte hör motorljudet, det känns hållbart och bra i magen.

Varför ordnar ni ett elbilsrally?

– PiteEnergi är med i ett projekt, Lika bra med celler-i, som handlar om att undersöka hur elbilar klarar sig i det kalla klimatet och sprida budskapet att det funkar bra att ta sig fram även om vi har lite avstånd här i Norrland. Rallyt är ett roligt event och ett bra sätt att sprida kunskap.

Så hur klarar sig elbilarna i vinterklimatet?

– Bra, men det varierar naturligtvis från märke till märke. Batterierna blir allt bättre och bilarna tar sig allt längre på en laddning. Rallyt startade i Luleå och gick 17 mil till Jokkmokk norr om polcirkeln där bilarna laddades och dagen efter 14 mil till Älvsbyn.

När tror du att elbilarna kommer på bred front?

– Vi ser rapporter om att det blir fler för varje år, möjligheten till laddning förbättras stadigt, vilket gör det allt lättare att köra elbil även här uppe i Norrland. Det är tjänster som vi på PiteEnergi levererar både till privatpersoner och företag. Infrastrukturen är en viktig del för att skapa förutsättningar för en elbilsboom. 

Vad kör du själv för bil?

– En hybridbil, en Toyota C-HR. Men jag funderar faktiskt på att köpa en ren elbil. Vi måste alla dra vårt strå till stacken och utvecklingen av elbilar går rasande snabbt.

Artiklar

Att ha en arbetsgivare som är flexibel och förstående gör det möjligt för trebarnspappan Ernesto Garzón att arbeta heltid. Foto: Rickard Kilström

Hämta, lämna, hinna, orka...

Tre av fyra tycker att det är stressigt att få ihop kraven på jobbet med att vara förälder. De flesta får ingen avlastning vid vab och för många som gått ner på deltid är det bara lönen som krympt, inte mängden arbete. Det visar Tidningen Visions undersökning.  2019-08-19

Nicole Areskoug har en arbetsgivare som är mycket positiv till att anställa småbarnsföräldrar. Här är hon och dottern på en pick-nick tillsammans med brukare och kolleger. Foto: André de Loisted

Nu funkar heltid för Nicole

Nicole Areskoug kan oftast anpassa sina arbetstider efter dotterns sovtider och bestämmer själv om hon ska jobba hemifrån eller vara på kontoret. Det är några av de saker som bolaget God assistans syd infört för att bli föräldravänliga.  2019-08-19

Under åren på hög­stadiet i hemstaden Kalmar började Lena Hallengren se orätt­visorna i samhället. Därför engagerade 
hon sig politiskt. Foto: Marc Femenia

Hon vill laga skyddsnäten

Socialminister Lena Hallengren (S) står inför stora utmaningar. I glappen mellan välfärdssystemen faller både unga som mår dåligt och psykiskt sjuka ner och bristen på resurser gör att anställda flyr socialtjänsten eller bränns ut.  2019-08-19

Foto: Privat.

Hur flyttar man en kyrka?

Fem frågor till Tommy Stridsman fastighets- och kyrkogårdschef i Kiruna pastorat.  2019-08-19

Till arkivet

Anders Ådemo

Ålder: 42 år.
Yrke: Marknadschef.
Arbetsplats: PiteEnergi.
Familj: Fru och två barn.
Bor: Hus i Piteå
Fritid: Fotbollstränare för Piteå IF flickor 04.

Elbilsrallyt

  • Projektet ”Lika bra med celler-i” är ett samarbetsprojekt mellan PiteEnergi, Luleå Energi, och näringslivskontoren i Bodens och Älvsbyns kommuner och biltestföretaget Arctic Falls. Inom ramen för projektet ordnades i februari elbilsrallyt e-GrandPrix Nordic för fjärde gången. I år var världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist, inbjuden gäst.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb