×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anna Andersmark, Svenska kyrkans programhand­läggare för Zimbabwe. Foto: Magnus Aronsson/Ikon.

    Anna Andersmark, Svenska kyrkans programhand­läggare för Zimbabwe. Foto: Magnus Aronsson/Ikon.

Varför bevakade du valet i Zimbabwe?

2018-09-19

Tidningen Vision nr 6 2018. Fem frågor till Anna Andersmark programhandläggare för Zimbabwe.

– Svenska kyrkan fick en inbjudan av Zimbabwes kristna råd, ZCC, att ingå i en internationell ekumenisk delegation att tillsammans med lokala observatörer övervaka valet. Kyrkan spelar ju en helt annan roll i Zimbabwe än i Sverige. Efter Mugabes styre är människor rädda och har väldigt liten tilltro till regering och stat men kyrkan litar man på. Inför valet drev ZCC en kampanj för att uppmuntra folk att rösta.

Vad gjorde du under valet?

– Tillsammans med en kvinna från ZCC och en man från Ghana besökte jag bland annat fem vallokaler på landsbygden och i Harare. Vi var med under röstningen i valstationerna och kollade också hur det gick till när väljare som behövde fick hjälp vilket har varit omdebatterat med tanke på risken för fusk.

Tror du att allt gick rätt till?

– Omöjligt för mig att säga. Det var nära 11 000 valstationer och det finns många sätt att fuska på. Där vi var gick det lugnt till och valarbetarna var noga och tog sitt uppdrag på stort allvar. EUs slutrapport och analys blir viktig vad gäller om det var ett fritt, rättvist och trovärdigt val.

Märkte du något av våldet efter valet?

– Precis innan vi åkte till flygplatsen fick vi höra att det började bli bökigt på stan. Just när vi skulle gå på planet såg vi på tv att det var upplopp. Det kändes helt surrealistiskt. Otroligt sorgligt, det var ju det som inte skulle hända.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Anna Andersmark

Titel: Svenska kyrkans programhandläggare för Zimbabwe.
Arbetsplats: Kyrkokansliet internationella avdelningen i Uppsala.
Bor: Uppsala.
Familj: Sambo och två döttrar.
Fritidsaktiviteter: Vara med familjen, laga mat, pyssla med färg och form i hemmet.
Bästa arbetsredskap: Mina kollegor.
Favoritresemål: Jag reser inte så mycket privat men jag har bott både i Sydafrika och Zimbabwe. Zimbabwe har oerhört mycket att erbjuda. En fantastisk tillgång på djur och natur och det är inte särskilt exploaterat.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb