×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

    Hampus Savolainen och Maria Sten-Lundgren jobbar i Högsby kommun där Visions medlemmar fått en löneökning på i snitt 4,0 procent. Foto: Mattias Johansson

Högst höjning i Högsby

2018-10-26

Tidningen Vision nr 7 2018. Hur mycket Visions medlemmar i kommunerna fått i lönepåslag varierar kraftigt över landet. Småländska Högsby toppar löneligan bland de kartlagda kommunerna med i snitt 4,0 procents löneökning medan norrbottniska Överkalix ligger lägst med 1,8 procent.

Maria Sten-Lundgren jobbar heltid som samordnare på individ- och familjeomsorgen i ­Högsby kommun. Hon har också ett uppdrag som Visions ordförande i klubben som organiserar 60 av kommunens 600 medarbetare.

– Vi är jättenöjda och glada över årets löneutfall, säger hon.

En av förklaringarna till att Vision lyckats så bra i Högsby är bristen på arbetskraft, tror hon.

– Kommunen måste höja lönerna om man ska lyckas få personer med värdefull kompetens att stanna. Vi har många som jobbpendlar hit och ska arbetsgivaren behålla folk måste de verkligen vara medvetna om konkurrensen från andra kommuner. Och där är ju lönen en viktig del, säger Maria Sten-Lundgren.

Socialsekreteraren Hampus Savolainen i Högsby kommun är en av de medlemmar som är tillfreds med årets löneutfall.

– Jag fick ungefär det jag hoppats på, så jag är ganska nöjd med min löneutveckling, säger han.

Hampus Savolainen har lång resväg till jobbet. Varje dag åker han en sträcka på åtta mil tur och retur från Oskarshamn. Som pendlare har han höga krav på arbetsmiljö och lön – i annat fall hade det varit enklare att jobba på närmare håll.

– Så är det. Det finns absolut alternativa arbetsplatser på kortare avstånd, säger han.

Malin Holgert, chef för individ- och familjeomsorgen i Högsby kommun, gjorde en egen undersökning av löneläget i grannkommunerna inför årets löneöversyn. Det ser hon som en naturlig del i arbetet som lönesättande chef.

– Det är jätteviktigt att de som jobbar här känner sig hyfsat nöjda med sin lön. Då gör man ett bättre jobb, säger hon.

Annars finns risken att man börjar se sig om efter ett annat jobb i en närliggande kommun, resonerar Malin Holgert.

– Det går inte att folk slutar för att de är missnöjda med lönen. Det blir ett alldeles för stort tapp i vår verksamhet. Kanske slutar det hela sedan med att man ändå får betala en högre lön för nästa person som anställs, säger hon.

Margith Hansson, lönehandläggare och Visions ordförande i Överkalix kommun, lever i en annan verklighet. Här fick Visions 45 medlemmar i snitt en löneökning på 1,8 procent. Löneökningarna har även under tidigare år varit låga.

– I år fick vi en extremt dålig löneökning, det som räknas som golv har satts som ett tak. Arbetsgivaren har gått stenhårt på lägsta möjliga procent och har inte velat släppa ifrån sig en krona för mycket, säger hon.

Förklaringen är enligt Margith Hansson att det skett en förändring i hur lönerna sätts: tidigare satte kommunpolitikerna i personalutskottet lönerna men nu har cheferna tagit över den rollen.

– Det här är helt nytt för cheferna och de flesta har därför gått ut lågt. Men till nästa år när alla har hunnit få utbildning tror jag faktiskt att det kommer att bli bättre, säger hon.

Faraj Abuiseifan, central ombudsman på Vision med ansvar för kommunernas och landstingens/regionernas löneavtal, tycker att ett utfall på under 2 procent under flera år i följd är en alltför låg nivå.

– Om man får under 2 procents utfall under flera år är det inte bra. Det blir inte lätt för en arbetsgivare att marknadsföra sig när man har en så låg löneökningstakt, konstaterar han.

Att snittet för de kommuner och landsting/regioner som svarat på undersökningen hamnar på 2,8 respektive 2,7 procent kommenterar han så här:

– Vi ligger en bit över industrinormen, det är glädjande. Det är där vi ska ligga. Vi har ett stort löneökningsbehov i kommuner och landsting.

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb