×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Magnus Nordahl är chef för barn- och familjesektionen i Falun. Den här månaden har han varit med och dragit igång en verksamhet med syfte att färre barn ska fara illa. Foto: Maria Hansson

    Magnus Nordahl är chef för barn- och familjesektionen i Falun. Den här månaden har han varit med och dragit igång en verksamhet med syfte att färre barn ska fara illa. Foto: Maria Hansson

Färre barn ska fara illa

2018-10-23

Tidningen Vision nr 7 2018. Magnus Nordahl på barn- och familjesektionen i Falun är med när kommunen satsar för att minska den psykiska ohälsan bland barn och unga. Stöd ska ges innan en orosanmälan blir nödvändig, är tanken.

Varför gör ni en sådan satsning?

– Vi ser på nationell nivå att den psykiska ohälsan bland barn ökar. Med så mycket som 100 procent de senaste tio åren. Hos oss ökar antalet orosanmälningar och skolresultaten blir sämre. Det är alarmerande.

Vad är det ni ska göra?

– Barn som behöver stöd ska inte bollas mellan olika instanser. I stället ska stödet utgå från barnets naturliga miljö, där alla olika aktörer ska samverka.

– Vi ser stödet som i en pyramid. Längst ner i basen finns den universella nivån med de insatser för barn och familjer som är till för alla, till exempel BVC och skolan. Nästa nivå är den selektiva, med insatser efter behov. Det kan vara primärvården eller socialtjänstens stöd- och serviceverksamheter.

– På de nivåerna ska en trygghetsperson vara kittet. För de yngsta barnen kan det vara en BVC-sköterska, sedan en förskolechef och rektor. De ska se till att barnen får det stöd de behöver. Trygghetspersonerna ska ha snabba kanaler till expertis, som psykolog, socialsekreterare och specialpedagog, för att få hjälp att förstå det som händer med de barn som de observerar.

– Om det sedan ändå finns risk för att ett barn far illa tar den översta, specialiserade, nivån över. Där finns socialtjänstens myndighetsutövning och BUP.

Vilka riktar sig verksamheten till?

– Långsiktigt ska alla barn i Falun ha en trygghetsperson. Men vi börjar med ett tvåårigt projekt kopplat till familjecentralerna, två förskolor och en skola. Under den tiden omfattas barn till och med grundskolan.

Vad hoppas ni på för resultat?

– Det vi hoppas på är färre orosanmälningar och att familjer ska ansöka om stöd i ett tidigare skede. Ett gemensamt förhållningssätt från alla de som möter barnen innebär att stöd kan sättas in på rätt nivå. Vi tror väldigt mycket på det här. Jag har svårt att se att det inte skulle göra nytta.

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  för 7 dagar sedan

Sju skäl att gå till jobbet

Att pollinera, ordna rent dricksvatten eller ta emot 1 300 besök i månaden. Arbetsglädje kan till och med vara en begravning. Möt sju personer som drivs av att göra nytta för oss andra.  för 8 dagar sedan

Mats Erkers vill börja planera för sin pension, men har svårt att få veta hur hög tjänstepensionen blir. ”Då det handlar om en framförhandlad löneförmån så är det ju ganska allvarligt att jag inte får besked”, säger han. Foto: Rickard Kilström

Svårt planera för pension

Anställda i kommuner och regioner kan ha svårt att få veta hur stor deras tjänstepension kommer att bli. Orsaken är att uppgifterna som ligger till grund för den pensionsprognos som var och en kan göra på webbplatsen minpension.se inte alltid är fullständiga.  för 10 dagar sedan

”Det här gör att vi känner oss mer motiverade och uppskattade”, säger den medicinska vårdadministratören Inger Lindblad. Foto: Alexander Von Sydow

Tillägg ska locka folk

De medicinska vårdadministratörerna på akutkliniken på universitetssjukhuset i Örebro har två tuffa somrar bakom sig. Orsaken är brist på vikarier.  för 10 dagar sedan

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb