×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad gör du som hälsoinspiratör?

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Fem frågor till Carola Eriksson medicinsk sekreterare (och hälsoinspiratör) i akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Det är ett uppdrag jag har utöver min tjänst som medicinsk sekreterare. Rollen går ut på att peppa kollegorna här på VAS, vårdadministrativ service, att röra på sig. Men jag försöker göra det i lagom mängd. Kruxet är att det inte finns pengar hos arbetsgivaren till friskvård. Men en förmån vi anställda har är Friskhuset, där bland annat gym, fysioterapeuter och rökavvänjning är gratis, som jag påminner om. Jag brukar också skicka mejl med inbjudningar till hälsoföreläsningar.

Vad är syftet?

– Det är ett initiativ från arbetsgivaren för att vi ska må och trivas bättre samt att få ned antalet sjukskrivningar.

Varför just du?

– För att inte så många andra ville. Jag har varit fackligt ombud, miljöombud, och nu var det dags att bli hälsoinspiratör. Vi är varandras arbetsplats, och alla har ett ansvar att bidra till det.

Hur många hälsoinspiratörer är ni?

– Vi är cirka 15 som delar på ansvaret att peppa 335 kollegor på VAS. Det hade varit kul om vi var fler kompanjoner. Men vi gör vårt bästa. Till exempel har vi startat ”Trappan”, som består av fyra olika friskvårdsnivåer. Vi har också infört lunchpromenader, där man får ta lite av arbetstiden och lite av lunchen.

Lever du som du lär?

– Till och från. Jag har haft problem med ryggen, så just nu går jag på rehab på gymet. I övrigt mår jag bäst med lite av allt; mat, dryck och träning. Det ska vara en balans.

Artiklar

Illustration och foto: Jann Lipka

Nu kommer din nya robotkollega

Kommer robotarna att ta våra jobb? Får vi vara med och bestämma vad de ska göra? Frågorna är många när digitala kolleger ­börjar dyka upp på våra arbetsplatser. Vår undersökning visar att få är oroliga men många känner att de ­behöver mer utbildning.  2019-06-03

Kim Matulin har, trots handläggarroboten, mycket telefonkontakt och möten med de personer som söker försörjningsstöd. 
Foto: Jann Lipka

Maskinen handlägger – hon beslutar

Flera kommuner har infört robotar som hjälper till med ansökningar om försörjningsstöd. Socialsekreteraren Kim Matulin i Nacka, som jobbar med en, tycker den är ett bra redskap. Men hon är tveksam till att maskiner ska fatta beslut utan mänsklig inblandning.  2019-06-03

Foto:  Jann Lipka

Som en yxa i huvudet

Synrubbningar, illamående och glödgande ­huvudvärk. Att lämna jobbet i en hast och bädda ner sig i ett mörklagt sovrum tillhör vardagen för administratören Mari Lööv och över en miljon andra svenskar. Stress och bristande kunskap om migrän gör arbetslivet till en högriskfaktor.  2019-06-03

Foto: Brombergs

”I själva verket har vi gott om tid”

För att klara framtidens arbetsliv måste vi omvärdera tiden. Det är fullt möjligt menar Bodil Jönsson i sin nya bok Gott om tid. ”Det handlar om att ändra inställning till tiden. Att försöka se det som att tiden kommer till dig i stället för att den går.”  2019-06-03

Till arkivet

Carola Eriksson

Titel: Medicinsk sekreterare (och hälsoinspiratör)
Arbetsplats: Vårdadministrativ service vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Arbetar åt ögonkliniken.
Ålder: 54 år.
Bor: I hus i Skyttorp strax utanför Uppsala
Familj: Man, ett hemmavarande barn, tre utflugna barn och tre barnbarn.
Bästa hälsotips: Att vara ute mycket och få frisk luft.

Trappan heter en friskvårdsmodell i fyra nivåer som hälsoinspiratörerna på VAS har startat.

Steg 1: Pausgympa med mera.
Steg 2: Promenad 30 minuter varje vecka.
Steg 3: Träna, cykla eller gå minst 90 minuter per vecka.
Steg 4: Träning en timme på arbetstid mot att man tränar en timme på fritiden en gång i veckan under sex månader.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb