×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mostphotos

    Foto: Mostphotos

Knökfullt i klassrummen

2018-11-27

Tidningen Vision nr 8 2018. Aldrig tidigare har så många påbörjat en utbildning till medicinsk sekreterare som i år. Samtidigt är behovet av yrkesgruppen fortsatt stort.

Antalet personer som börjat läsa på någon av Yrkeshögskolans utbildningar till vårdadministratör har ökat stadigt de senaste åren. År 2012 startade runt 450 personer, och i år är siffran 1104. Flest någonsin.

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, har fått högre anslag i år, och därför kunnat erbjuda fler utbildningar.

– Rekryteringsbehoven är stora de närmsta åren, dels för att många går i pension och dels för att det behövs fler som kan avlasta kärnverksamheten. I det har medicinska sekreterare en viktig del, säger Lisa Östbring, omvärlds­analytiker på MYH.

– Dessutom, fortsätter hon, upphandlas nya journalsystem nu, och medicinska sekreterare är en viktig länk mellan vårdprofessionerna och den digitala infrastrukturen. Den rollen kommer sannolikt bli ännu viktigare framöver.

Lisa Östbring räknar med att antalet utbildningsplatser kommer att hållas på samma nivå även under de närmaste tre, fyra åren.

– Tanken är att tusen sekreterare ska examineras varje år.      

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Sanningens pris

Den som slår larm om missförhållanden och korruption på jobbet hyllas ofta som modig ­sanningssägare och garant för det öppna ­samhället. Men det personliga priset för ­visselblåsaren kan bli högt. Möt Håkan och Karin.  2018-11-30

Foto: Mostphotos

Är du välkommen till nya jobbet?

En genomtänkt introduktion på nya jobbet är viktig både för anställda och arbetsgivare. Den som är ny får en snabb och trygg start och chefen får en medarbetare som jobbar effektivt från början. Men Tidningen ­Visions undersökning visar att det ­brister på många håll.  2018-11-30

Dialog är bättre än stängda dörrar. Så lyder Anette Anderssons strategi som samordnare mot våldsbejakande extremism i Ludvika kommun. Foto: Claes Söderberg

Hon för dialog med nazisterna

Hon har både kallats folkförrädare och anklagats för att normalisera rasism. Anette Andersson är samordnaren som ska försvara det öppna samhället i kommunen som beskrivs som ett nazistfäste.  2018-11-29

Den medicinska sekreteraren Karin Myrén Wengeler har blivit hotad på jobbet flera gånger. Men trots en del aggressiva patienter gillar hon sitt jobb. Foto: Anna Rehnberg

”Ni borde skjutas alla tre”

Vision larmar: hot och våld ökar i Västra Götalandsregionens receptioner. Trots det väljer arbetsgivare bort inglasade receptioner.  2018-11-26

Till arkivet

Visste du att...

  • Myndigheten för yrkeshögskolan är den som beviljar olika anordnare att starta utbildningar. Marknadsföringen till utbildningar står anordnarna själva för. Det har de historiskt lyckats bra med gällande blivande medicinska sekreterare, enligt Lisa Östbring på MYH.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb