×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, lönebidragsanställning eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: C. Elisson

    Foto: C. Elisson

Är det fullt på ­kyrkogården?

2017-08-16

Tidningen Vision nr 5 2017. Hallå där Lars Öhrn, kyrkogårdschef i Borås pastorat.

– Ja, och vi har stött på patrull när vi ska bygga ut kyrkogården i Brämhult, främst från boende som inte vill ha den så nära sina hus. Då kom vi på att vi måste integrera begravningsplatsen så att den blir till nytta för alla. Vi vill samarbeta med förskolorna runtomkring och bygga en naturlekplats och ett promenadstråk genom skogen där det finns mycket grodor och fåglar. Vi ska också göra en allmän sittyta där äldre kan ta med sig fika och promenera som i en park.

Vad får man göra på en kyrkogård egentligen?

– På S:t Sigfrids här i Borås kan man sitta i gräset och fika, vi har konserter, motionärer som springer och många andra aktiviteter. Vi försöker göra begravningsplatsen till en naturlig del i samhället.

Har ni bara fått positiva reaktioner?

– Nej det finns de som tycker att man inte ska få springa på kyrkogården. Men det är klart att det ska finnas lugna platser där man kan minnas och sörja i lugn och ro också.

Finns det något man inte får göra på begravningsplatsen?

– Jag tycker inte att man kan sitta och festa och dricka alkohol, men det finns de som tycker annorlunda. Det är till exempel helt okej i Danmark.

Hur ser det ut med plats framöver?

– Vi börjar få ont om mark, år 2043 är det fullt. Vi behöver 35 till 40 hektar till en ny begravningsplats helt enkelt. Det måste vi lösa tillsammans med kommunen.     

Artiklar

Foto: Jann Lipka

Trendkontor väcker känslor

Chickenrace om bästa platsen och jobbsamtal på toa. Eller samarbets­explosioner och kreativ frihet. Aktivitetsbaserade kontor omges av oro, myter och storstilade ­förväntningar. Men hur är det egentligen att ­arbeta där? Vi har frågat dem som vet.  2017-10-27

Ann Hedbom, enhetschef och ombud för Vision, tycker att det är bra med utbildning. ”Medlemmarna på vissa enheter har klagat på att löneprocessen inte fungerar”. Foto: Johan Wahlgren

Chefer drillas i lön

En tvist mellan Vision och Gävle kommun efter tillsättandet av en hög chef ledde till obligatorisk utbildning om löneprocessen.  2017-10-24

Mikael Bonnevier, som har Aspergers syndrom, har hand om arkivet i Upplands Väsby kommun. Foto: Rickard Kilström.

Ett arbetsliv för alla

Kraven att passa in och prestera blir hårdare. Samtidigt ökar diagnoserna adhd och Asperger dramatiskt. Många med neuro­psykiatrisk funktionsned­sättning har svårt att få jobb. Men regeringen har inga ­planer på att ändra lagen för att stärka deras rättigheter.  2017-10-26

”Visst kändes det vemodigt att börja jobba efter nio månader, men det var bra för Ted att få vara hemma så länge”, säger Sandra Griphage. Foto: André De Loisted

Delade lika – fick extra lön

I Trelleborgs kommun får föräldrar som delar lika på föräldrapenningen en extra belöning av arbetsgivaren. Paret Griphage fick 56 000 kronor i jämställdhetspremie.  2017-10-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb