×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: C. Elisson

    Foto: C. Elisson

Är det fullt på ­kyrkogården?

2017-08-16

Tidningen Vision nr 5 2017. Hallå där Lars Öhrn, kyrkogårdschef i Borås pastorat.

– Ja, och vi har stött på patrull när vi ska bygga ut kyrkogården i Brämhult, främst från boende som inte vill ha den så nära sina hus. Då kom vi på att vi måste integrera begravningsplatsen så att den blir till nytta för alla. Vi vill samarbeta med förskolorna runtomkring och bygga en naturlekplats och ett promenadstråk genom skogen där det finns mycket grodor och fåglar. Vi ska också göra en allmän sittyta där äldre kan ta med sig fika och promenera som i en park.

Vad får man göra på en kyrkogård egentligen?

– På S:t Sigfrids här i Borås kan man sitta i gräset och fika, vi har konserter, motionärer som springer och många andra aktiviteter. Vi försöker göra begravningsplatsen till en naturlig del i samhället.

Har ni bara fått positiva reaktioner?

– Nej det finns de som tycker att man inte ska få springa på kyrkogården. Men det är klart att det ska finnas lugna platser där man kan minnas och sörja i lugn och ro också.

Finns det något man inte får göra på begravningsplatsen?

– Jag tycker inte att man kan sitta och festa och dricka alkohol, men det finns de som tycker annorlunda. Det är till exempel helt okej i Danmark.

Hur ser det ut med plats framöver?

– Vi börjar få ont om mark, år 2043 är det fullt. Vi behöver 35 till 40 hektar till en ny begravningsplats helt enkelt. Det måste vi lösa tillsammans med kommunen.     

Artiklar

Lotta Gedell och Rebecka Berger, 
fackligt aktiva social­sekreterare i Skara, tycker att villkoren förbättrats Foto: Mika Väisänen

Lönelyft gav mer arbetsro

Socialsekreterare är en av de yrkesgrupper vars snittlöner ökade mest i fjol, enligt Tidningen Visions kartläggning. I Skara höjdes medellönen rejält: 12 procent.  2018-02-20

Illustration: Martin Ander

Nu ska lönerna bli mer rättvisa

Åtta av tio kommuner gjorde en lönekartläggning under 2017. Det är en rejäl uppryckning jämfört med tidigare då det inte var obligatoriskt att göra det varje år. Ett 30-tal kommuner har rättat till orättvisa löner de har hittat.  2018-02-22

Lite till de sämst betalda

Biblioteksassistenterna är en av Visions låglönegrupper. För andra året i rad hamnar yrkesgruppen i botten i Tidningen Visions löneundersökning.  2018-02-20

Prästens symbolkraft är urstark. Det är en lärdom från Thailand. Erik Stenberg-Roos är tillgänglig, men han är aldrig kompis. Här är han Svenska kyrkan i utlandet. Foto: Jonas Gratzer

Präst med sand mellan tårna

Prästen Erik Stenberg-Roos är Svenska kyrkans utsände i södra Thailand. Han surrar fast altaret på bilen, kastar in gitarren och far dit där han är behövd. Ena dagen håller han en gudstjänst på stranden, den nästa besöker han en svensk som sitter i fängelse.  2018-02-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb